Striregn og 2-3 varmegrader var rammen rundt Eggemomila lørdag. Are Birkeli og Kristian S. Piippo ble distansevinnere.

- Her var det viktig å komme seg fort til mål i det hustrige været, sa Birkeli.

Han var suveren vinner på hoveddistansen over 10 kilometer.

Tøft på slutten

Både han og konkurrentene fikk oppleve et løp hvor regnet "rant" ned og løypene ble deretter!

- Ja, her var det ingen vits i å ta det litt rolig fra start. Det var bare å gi alt for å holde varmen. For min del synes jeg det gikk bra, selv om det ble tøft å forsere vann og tungt underlag på slutten, fastslo Birkeli fra Hadeland, som passerte målseilet 1.25 minutter foran Lars Iver Hofsmarken fra Hønefoss på andreplass.

Normalt et minutt raskere

- Ut fra været med mye nedbør, var det likevel brukbare løpsforhold, selv om det var veldig vått og glatt noen steder i løypa. Jeg hadde imidlertid bestemt meg for å satse skikkelig fra start, og jeg fikk ganske fort en luke på feltet som bare økte. Etter hvert så jeg ingen bak meg, og jeg konsentrerte meg om å holde brukbar fart. Det var ikke så lett under slike værforhold. Normalt burde jeg løpt minst minuttet raskere, mente Are Birkeli etter å ha fullført mila på 36.12.

Knivet om 2. plassen

Lars Iver Hofsmarken og Andreas K. Larsen fra Hønefoss knivet om andreplassen på 10 kilometeren, og Lars Iver avgjorde til sin fordel med den beste spurten i vanndammene på oppløpet.

- Selv om det var ekstra tungt i dag, var det greit å løpe, og arrangøren Ringerike O-lag har lagt ned mye arbeid for å "lure" værgudene - selv om det ikke er like lett under slike omstendigheter, konstaterte de to.

Fornøyd toer

I dameklassen var det ingen som kunne gjøre noe med Siri Størmer fra Vidar, som var 3.30 minutter foran beste lokale Kari Langerud fra Hønefoss.

- Jeg er fornøyd med å bli nummer to. Størmer var jo i en klasse for seg, og for min del handlet det om å berge andreplassen i dameklassen. Det ble et blodslit utover i løpet i striregn og på tungt underlag, fortalte Langerud.

Lokale seirer

På halvmila ble det lokale seirer både i dame- og herreklassen.

Kristian S. Piippo (14) fra Hønefoss løp enda en gang fra langt eldre konkurrenter, og rakettfarten ut fra start var det bare Magnus Lindahl fra Nesbyen som fulgte med på. Men også mellomdistanseløperen fra Hallingdal med 1.52 på 800 m og 3.55 på 1500 m måtte melde pass for Kristians tempo, selv om det skilte bare 10 meter mellom dem ved målpassering! Ringkollen-løperen fikk 16.58 mot hallingens 17.01.

Ingeborg Dahl fra Ådal og Maria Aure fra Sokna knivet om seieren blant damene, og Dahl avgjorde med 15 sekunders margin i et løp hvor begge løp fort i søla!