Gå til sidens hovedinnhold

Jevnt i basketfinalene

Artikkelen er over 13 år gammel

Spenningen holdt seg til de aller siste sekundene da Haugsbygd ungdomsskoles gutter til slutt karet til seg seieren over i rivalene fra Veienmarka i basketballcupens finale. Litt tidligere hadde Hovs jenter sikret seg seieren mot Tyristrand-jentene, med godt spill og gode enkeltprestasjoner.

Trenere, lagledere og publikummere ble hesere og hesere, mens temperaturen i Veienmarka ungdomsskoles gymsal steg og gutta fra Haug til slutt sikret seg seieren 30-28 i guttefinalen.

Ekstra tid

- Jeg trodde nok vi skulle klare det, men dette ble litt for nervepirrende og stressete, sa Haugsbygds lagkaptein Vetle Fredriksen da det hele var avgjort, etter ekstraomganger.

Det var nemlig Veienmarka som startet best og laget ledet an poengmessig i store deler av kampen.

Laget fra Haug spilte hardt i forsvar og dro på seg mange straffer i starten, men de blåkledde fra Hønefoss var ikke flinke til å sikre seg poeng fra straffemerket. Senere i kampen var det Veienmarkas spillere som stresset og gjorde en del personlige feil. Heller ikke haugsbygdingene var flinke til å skaffe seg uttelling på straffene.

Fulgte hverandre

Lagene fulgte hverandre som skygger, til altså store, sterke haugsbygdinger, med lagleder Kristi Strøm Lie, klarte å fremtvinge de nødvendige kreftene og kurvkjenningene helt på slutten av den nervedirrende bataljen.

Fine prestasjoner

Mens gutta kjempet og pådro seg straffer i sin finale, spilte jentene fra Hov og Tyristrand elegant og presis basketball i lange perioder. Hov dro tidlig i kampen nokså klart fra motstanderen, blant annet etter flere fine soloprestasjoner av lagkapteinen Andrea S. Dalen. Men jentene fra Tyristrand kom langt bedre med i kampen etter hvert.

Hov-jentene og oppmannen Fred Erlandsen kunne ikke være sikre på hvor seieren skulle havne før helt på slutten, selv om raske uttellinger på slutten førte til såpass klart resultat som 17-13.

- Men vi hadde egentlig taket på dem hele veien, mente storspillende Andrea Dalen etter kampen.

I bronsefinalene slo Hovs gutter Tyristrand 23-9 og Veienmarkas jenter nedsablet Haugsbygd med 40-21.

Skolecupen i basketball arrangeres av Hønefoss Basketballklubb og Ringerikes Blad.