Gå til sidens hovedinnhold

Jacob så stjernene i O2 Arena

Artikkelen er over 8 år gammel

HBBK-spilleren Jacob Arntzen har basket som sin store lidenskap. Torsdag kveld fikk han sin drømmen sin oppfylt i O2 Arena i London.

Det amerikanske basketsirkuset NBA flytter nemlig enkelte kamper til Europa, og denne gang var det klart for storkamp mellom New York Knick og Detroit Pistons i enorme O2 Arena i London. 18.689 tilskuere så kampen sammen med Jacob og hans famile.

- Vi så at det var mange tilskuere, men ante ikke at det var så mange, sier Jacob til Ringerikes Blad.

Han fikk turen til London og kampbilletten i julegave av mamma og pappa. Kanskje den gjeveste gaven av dem alle.

Vi traff 15-åringen etter kampen mellom Knicks og Pistons, og det er ingen tvil om at møtet med flere av verdens største basketstjerner hadde satt spor.

På New York spiller en av de heteste amerikanske basketsjernene, Carmelo Anthony. Jacob forteller at superstjernen scoret 26 poeng mot Detroit, i en kamp New York Knicks vant 102-87.

I tillegg til Anthony, kan vi nevne navn som Copeland, Chandler, Shumpert og Kidd. Alle store stjerner i New York-laget og i amerikansk basket.

- Du får jo lyst til å spille basket, og bli like god som disse gutta her. Det var veldig gøy og veldig motiverende med tanke på egen trening, sier Jakob, som mener kampopplevelsen ga mersmak. Han har lyst til å reise til basketsportens hjemland for å se flere toppkamper.

Jakob Arntzen startet med basket for ett år siden, etter å ha blitt anbefalt av gymlærer Fred Erlandsen ved Hov ungdomsskole.

I dag spiller han på både G17- og G15-laget, og spiller dermed kamper nær sagt hver eneste helg hele vinterhalvåret.

- Men det er bare gøy, forsikrer 15-åringen, som benyttet anledningen til å shoppe både basketdrakt og basketsko i Londons yrende shoppingstrøk.