Hockey i Hønefoss er for alle ringerikinger | Martin Boork

JAKTER REVANSJ: Lørdag starter jakten på et nytt opprykk til GET-ligaen for Martin Boork og Panthers.

JAKTER REVANSJ: Lørdag starter jakten på et nytt opprykk til GET-ligaen for Martin Boork og Panthers. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

På lørdag starter hockeysesongen 2019/2020 i Hønefoss. Svarte og Gule (+ litt hvite) Panthers går løs på Lørenskog klokken 16.00 i Schjongshallen.

DEL

Kommentar Her er to gode grunner til å møte opp for alle, uansett om du har Panthers i blodet, er bitte litt nysgjerrig på årets lag eller egentlig hadde tenkt på å gjøre noe annet lørdag ettermiddag.

1: Identitet.

Identiteten i Panthers skal du kunne føle og ta på når du sitter blant publikum. Du skal kjenne farten, det offensive spillet og innstillingen at vi i Ringerike har en ambisjon og vil noe med det vi driver med. Vi hadde samme innstillingen forrige sesong, da vi startet med å vinne borte mot forrige sesongs norgesmestere Frisk/Asker. Vi var like offensive i den siste kampen da vi i mars i år mistet GET-plassen til Grüner.

Anders Henriksen og Nils Fuglesang rusler lamslått av isen mens Narvik spillerne jubler i bakgrunnen

Anders Henriksen og Nils Fuglesang rusler lamslått av isen mens Narvik spillerne jubler i bakgrunnen Foto:

Vanskelig å spille sånn?

Ja! Og Ja. Du taper. Du er ikke perfekt. Du kan mislykkes. Men du er ikke mislykket for det. Vil du utvikles får du vokte på ditt språk. Hvert fall om du er i en lederstilling eller hockeytrener. Eller ikke minst forelder til barn som skal lære seg nettopp å mislykkes ganske ofte.

LES OGSÅ: Even blir sjef for nytt aktivitetstilbud i Schjongshallen

Pass deg for å gjøre verb til adjektiv, som Tommy Lundberg skriver i sin bok «Empatieffekten». Du får lære deg å skille mellom handling (mislykkes, vi rykket ned) og identitet (mislykket, gi opp uten ønsket om å lære).

Det var det jeg var mest stolt av som trener i fjor; hvordan vi representerte distriktet nasjonalt på høyeste nivå. Vi gikk løs på ny kamp med å jakte på muligheter. Vi ga alt. Vi sto sammen som lag. Og selv om vi ramlet sammen de siste brutale kampene i fjor så mistet vi aldri oss selv. Vi var like offensive hele veien selv om kreftene fysisk og mentalt ikke var der. Naivt vil så klart noen tenke.

Men for oss handler hockey i Ringerike nettopp om mye mer. Mest av alt utvikling. Holde sammen. Vi er Ringerike. Vi rykket ikke ned fordi vi forsvarte oss dårlig. Vi var bare ikke gode nok enda offensivt. Så da får vi jobbe mer og lære, og gå løs på ny sesong med nye erfaringer.

LES OGSÅ: Robin er tilbake etter skrekkskaden

Det er som Petter Stordalen sier: «Framgang er ikke noe du har, det er noe du har hatt og kan få igjen. Det som driver deg skal være muligheten til å bli litt bedre i dag enn i går, men ikke så god som i morgen.»

DISKO: Slik så det ut da Ringerike Panthers, med Robin Bjørnstad, Andreas Adolfsen og Dennis Ryttar, arrangerte diskokveld i Schjongshallen.

DISKO: Slik så det ut da Ringerike Panthers, med Robin Bjørnstad, Andreas Adolfsen og Dennis Ryttar, arrangerte diskokveld i Schjongshallen. Foto:

2: Rollemodellene

Det har blitt sagt før. Jeg har skrevet det før. Men i disse gutta får du ekte rollemodeller. Du vil på match se «krigere» som Robin Bjørnstad, Andreas Adolfsen eller Dennis Ryttar for eksempel. Der får du blod, svette og tårer hvis det skal til for at vi skal vinne.

Men du kan også av samme unge menn få tre diskokonger som stiller opp en fredagskveld dagen før kamp på klubbens isdisko for barn. Som kan være sosiale og skape masse trygghet, men som også kan si ifra om enkle ting som at de skal rydde etter seg når de har spist ferdig.

LES OGSÅ: Avsluttet oppkjøringen med tap i Sverige

Vi er mennesker og vi kommer alltid være avhengige av gode rollemodeller. Disse gutta er det mest ekte du kan heie på. Bak alt det utstyret finnes mer enn muskler. Der finnes noe å bygge framtiden på. Gutta studerer her eller jobber på skolene der barna dine går, finnes på lokale bedrifter som har samme trua på gutta som jeg har. De trives her og bidrar hver dag på og utenfor banen. Der skal du selv når du kommer på lørdag, hente din egen inspirasjon til hverdagen din.

Det er i hvert fall i disse gutta jeg henter mye av min egen inspirasjon og tro på distriktet vi bor i.

Der skal du se stoltheten over å representere noe større enn seg selv.

Vi ses på lørdag!


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags