Magnus Haugerud er i 2017 tatt ut til å skyte for riflelandslaget i klassen «open» og skal representere Norge sammen med tre andre skyttere.

VM i Russland arrangeres ved et nybygd skyteanlegg litt utenfor Moskva. Det skal over fem dager skytes cirka 550 tellende skudd på hold fra fem til 300 meter, for å kåre verdensmestere individuelt og for lag.
 

17 skyttere fra riflelandslaget gjennomførte helgen 21.–23. april en treningssamling på Ringerike Skytesenter.

Ringerike Pistolklubb (RPK) var vertsklubb for samlingen og kunne stille med unike treningsfasiliteter gjennom godt samarbeid med Buttentjern Jaktskytesenter og Randsfjord Skytterlag.

Som arrangørklubb fikk også gjesteskyttere fra RPK være med og dette ga deltakerne fra klubben et stort løft gjennom tilbakemeldinger, evalueringer og generelle treningstips.

I grenen dynamisk sportsskyting er det ingen faste øvelser, og arrangørene står fritt til å utfordre skytterne innenfor rammene av regelverkets begrensninger på antall skudd per øvelse og de generelle sikkerhetsbestemmelser.

Poengsummen skytteren oppnår blir delt på tiden skytteren bruker og ut ifra dette blir det beregnet en faktor som viser hvem som hadde den beste gjennomføringen. Øvelsene inneholder ofte bevegelse med ladd våpen og sikkerhetsbestemmelsene i denne skytesporten er derfor svært strenge. Det konkurreres både med pistol og rifle innen dynamisk sportsskyting, og det kreves eget godkjenningskurs for å trene og konkurrere i denne sporten.