Gå til sidens hovedinnhold

Blytung uke ble til en superuke

Artikkelen er over 4 år gammel

Fire kamper på en uke kan være tøft, selv for de aller mest drevne. For gutta i HBBK ble det nesten full uttelling, og en kjempeavslutning på sesongen.

Innsendt

Terminlista for Hønefoss BBKs gutter 2000 har vært noe spesiell. Den var svært «baktung», og guttelaget måtte dermed takle å spille fire seriekamper på ei uke.

Som om ikke det var nok, var tre av disse bortekamper.

Fire tap

Avslutningen kunne vise seg å bli veldig tøff, i og med at HBBK tapte alle de omvendte møtene med disse lagene i første del av sesongen.

Ingen av de åtte spillerne i stallen sutret imidlertid over det de skulle gjennom, og alle møtte opp til de fire kampene med revansjelysten innstilling.

God innstilling

Første kamp i denne tøffe avslutningen var Bygdøy i Hønefoss Arena. Forrige gang lagene møttes, vant Bygdøy 53-32, så alle visste at dette ville bli en hard kamp.

Guttene gikk til kampen med en fantastisk innstilling. De tre første periodene var soleklart årsbeste, og HBBK-gutta var oppe i 20-poengs ledelse.

I siste periode ble Bygdøy sluppet noe inn i kampen, men en strålende revansje på 47–41 varmet.

Sent onsdag kveld var Bøler motstander på bortebane. HBBK, som tapte den første kampen 43–65 på hjemmebane, leverte dessverre en mye svakere kamp denne kvelden, og tapte 42–75. Bøler sikret seg med denne seieren seriemesterskapet.

Opp på topp nivå

Før langturen til Skien på lørdag, var gutta innstilt på å revansjere seg etter onsdagstapet.

En fin innstilling, ettersom hjemmekampen mot Skien Ghosts endte i tap 52–60 tidligere i sesongen.

En tent gjeng presterte igjen opp mot samme nivå som i Bygdøy-kampen, og Skien ble slått klart med sifrene 81–63.

Fullførte drømmeuken

I garderoben etterpå var gutta innstilt på også å revansjere seg mot Ullern på bortebane dagen etter. Ullern vant kampen i Hønefoss Arena med 43–39 tidligere denne sesongen, men med en god opplevelse, og massevis av selvtillit fra lørdagens kamp, ville HBBK-gutta avslutte med seier.

I starten av kampen kladdet det noe, og Ullern gikk opp i en 7-0-ledelse.

Etter en timeout bedret det seg noe for HBBK, men halvveis ledet Ullern fortsatt med sju, 25–18.

Seiersinnstillingen hos HBBK-gutta førte dem imidlertid opp i 39-35-ledelse før siste periode.

Da både Anders Minde og Michael Sarrkinen ble utvist med fem feil i siste periode, så det litt stygt ut, men den nevnte seiersviljen kunne Ullern ikke demme opp mot. En jublende glad gjeng med spillere kunne juble over nok en revansje, denne gang på 52–47.

Ei fantastisk avslutningsuke viste at dette er en guttegjeng med usedvanlig mye tæl. 

Kommentarer til denne saken