Gå til sidens hovedinnhold

Ikke noe tullball i vinterferien

Artikkelen er over 16 år gammel

Rundt 30 gutter og jenter i alderen åtte til 12 år storkoste seg da lokale idrettslag inviterte til ballsidighetsdag.

Det er ikke alltid like lett å finne på noe for ungene nå når det er vinterferie, når mamma og pappa er på jobb og så lenge snøen uteblir i lavlandet. Men i Ringerikshallen var det i alle fall noen som fant tonen og holdt humøret oppe gjennom en fin dag der forskjellige ballidretter sto på programmet.

- I dag har jeg prøvd håndball og volleyball. Snart skal jeg prøve basketball, sa Kamilla Lien (10).

Hun er ei ivrige idrettsjente. I Norderhov UIL spiller hun fotball. I går fikk hun prøvd seg i tre litt andre ballidretter. Det falt i god smak. Ikke bare hos henne, men også blant alle de andre som deltok i opplegget til Hønefoss Sportsklubb (fotball og håndball), Hønefoss Basketballklubb og Hønefoss Volleyballklubb.

Glimrende tiltak

Fredrik Palerud Hansen var en av mange engasjerte instruktører som brukte dagen på det nye tiltaket der målet er å gi unger i klassetrinnene 3. til 7. et allsidig aktivitetstilbud i ballidrett.

- Et glimrende tiltak. helt topp å få til et slikt tiltak i vinterferien. Dette må vi gjenta, sa fotballtreneren i Hønefoss Sportsklubb som til daglig er lærer på Kirkeskolen. Ved skolen i Norderhov jobbes det mye med ballsidighet og sansemotorikk. En slik dag som den man arrangerte i Ringerikshallen i går, ønsker Palerud Hansen en gjentakelse av.

- Et slikt tiltak er viktig for en del av dagens unge. Ikke bare for de som ikke driver med ballidrett, men også for de som driver med kun en type ballidrett, sier Palerud Hansen før han går ut i på hallflata og lærer noen ivrige jenter å sette ballen i mål.

- Husk å juble etter scoring, sier han til jentene i et forsøk på å få jentene til å vise glede når de lykkes i det de driver på med.

Ikke bare inne

Andrea Johanne Bøe Rustand (9) fra Haugsbygd skyter ballen i mål og jubler. Hun likte seg på gårsdagens innedag. Tidligere i vinterferien har hun pustet masse frisk luft inn i lungene mens hun har gått på ski.

- Jeg har gått på ski på Vikerfjell. Da gikk jeg fra hytta til Tosseviksetra. Det er en lang og fin tur, forsikrer hun.

Initiativtaker til ballsidighetsdagen, Frode Ekroll i Hønefoss Volleyballklubb, likte det han opplevde i Ringerikshallen.

- Ungene er veldig ivrige, og her får de prøvd seg i litt uvante ting. Det er sunt å få tøyd grensene litt, sier han.

Oppslutningen på rundt 30 er han tilfreds med - ikke minst fordi den ble igangsatt på svært kort varsel.

- Dette må vi prøve om igjen, sier Ekroll. Han synes det er kjempemoro at lokale idrettslag klarer å samarbeide om felles opplegg for en ballidrettsdag.