Gå til sidens hovedinnhold

Knepen seier til Fissehatsion i Hytteplanmila

Artikkelen er over 5 år gammel

Det var Senay Fissehatsion fra IK Tjalve som ble beste mann under Hytteplanmila lørdag. Beste kvinne ble Karoline Bjerkeli Grøvdal fra IK Tjalve.

Sennay Fissehatsion fra IK Tjalve løp i mål på tiden 29 minutter og 10 sekunder som beste mann. Rett bak han gikk Awet Kibrab i mål.

Karoline Bjerkeli Grøvdal fra IK Tjalve passerte målstreken på 32 minutter og åtte sekunder som beste kvinne.

Se resultatlista her

Begge to var fornøyd med løpet.

– Jeg er glad. Dette gikk bra, sier Fissehatsion.

Tøff pengekamp i Pulsbakken

Det ble svært jevnt i kampen om totalseieren i herreklassen. Ganske tidlig skilte det seg ut en gruppe på fem mann som stakk fra resten av feltet. Blant dem var fjorårsvinneren Awet Kibrab som var ute etter å doble seiersgevinsten i Hytteplanmila.

Etter som teten nærmet seg målseilet skrumpet feltet inn, og på de siste 150 meterne i Pulsbakken var det Awet Kibrab og Senay Fissehatsion som kjempet om seieren.

Det så ut som fjorsvinneren skulle ta stikket, men på de aller siste meterne fikk Senay kastet seg foran og kunne juble over 8.000 kroner i seierspremie.

– Norges beste løype

Grøvdal løp sin sjette Hytteplanmil.

– Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen. Jeg er i god form. Dette er god trening for meg. Jeg mener Hytteplanmila er en god løype, Norges beste, sier Grøvdal.

LES OGSÅ: Historisk interesse for Hytteplanmila 

Kommentarer til denne saken