Gå til sidens hovedinnhold

Unggutta hopper NM i Holmenkollen onsdag

Artikkelen er over 3 år gammel

De lokale hopperne Sølve Jokerud Strand (17) fra Sokna og John André Langkaas (17) fra Tyristrand er kvalifisert for NM hopp stor bakke i Holmenkollen onsdag.

Sølve Jokerud Strand og Jon André Langkaas har hoppet så bra i norgescupen i vinter, at de får sjansen under NM i riksanlegget i Holmenkollen sammen med Daniel André Tande i spissen for verdens beste hopplandslag.

Høydepunkt

For de to lokale løperne er uten tvil dette høydepunktet i den unge karrieren.

Senest sist helg var begge ringeriksguttene høyt oppe på resultatlistene i norgescupen i samme bakke. Sølve ble nummer tre og fire i de to rennene, og John André fikk også gode plasseringer med å bli nummer sju og åtte.

Utfordring

I NM blir det en helt annen fart i tilløpet enn begge de lokale talentene er vant med på grunn av topphopperne i startfeltet.

Det blir utfordringen for Sølve og John André, som må gjennom en tøff kvalifisering for å få hoppe blant de 50 i første omgang.

Startlisten teller imidlertid 59 hoppere. Kun ni av disse skal ut før første omgang, og spesielt Sølve Jokerud Strand bør komme videre fra kvaliken onsdag ettermiddag.

Rennet overføres for øvrig direkte på NRK1.

 

Kommentarer til denne saken