Silje ble nummer 14 i tøffe forhold

IKKE PÅ TOPP: Silje Opseth måtte nøye seg med en 14.plass i hopprennet lørdag. Bildet er fra en tidligere konkurranse.

IKKE PÅ TOPP: Silje Opseth måtte nøye seg med en 14.plass i hopprennet lørdag. Bildet er fra en tidligere konkurranse. Foto:

Av

Maren Lundby tok sin fjerde strake verdenscupseier lørdag. Silje Opseth endte på 14. plass.

DEL

Silje Opseth fra Hole ristet på hodet etter å ha landet på 72,5 meter i første omgang av rennet i østerrikske Hinzenbach lørdag. Noe lengre gikk det i annen omgang med et hopp på 75,5 meter. 19-åringen endte til slutt på 14.-plass med 191,4 poeng i tøffe forhold.

Maren Lundby viste ingen nåde og klinket til med sin fjerde strake verdenscupseier i hopp. Triumfen er Gjøvik-jentas femte verdenscupseier for sesongen. Det gjør at hun øker forspranget ned til tyske Katharina Althaus i sammendraget.

Lundby var i føringen etter at hun leverte første omgangs lengste hopp på 86 meter. I finaleomgangen så 24-åringens seg aldri tilbake og sikret seieren med et nytt hopp på 86 meter i vanskeligere forhold. Det holdt til en samlet poengsum på 228,1 poeng.

Julian Seyfarth på annenplass var 12,9 poeng bak Lundby, mens Althaus endte på tredjeplass med 213,2 poeng.

Anna Odine Strøm landet på 79 meter i første omgang. Selv om annenhoppet var halvannen meter kortere, tok finnmarkingen tok en midlertidig ledelse. En samlet poengsum på 199,5 poeng holdt til 7.-plass for 20-åringen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags