Silje (19) hoppet seg opp i andre omgang, men lagvenninnen dyttet henne ut av topp ti

Silje Opseth under Raw Air i Holmenkollen.

Silje Opseth under Raw Air i Holmenkollen. Foto:

Hole-hopper Silje Opseth falt én plass på sammenlagtlista da Maren Lundby vant tidenes første Raw Air-konkurranse for kvinner.

DEL

– Det gikk ikke helt i dag. Enkelt og greit. Det stemte veldig bra i går og på Lillehammer. Men den tanken jeg hadde der funka tydeligvis ikke i dag. Jeg ble litt passiv i sittestillingen, og da ble det vanskelig, forteller Opseth etter rennet i Granåsen.

Opseth har stabilisert seg i verdenstoppen denne sesongen, og hoppet for en topplassering i Raw Air-sammendraget torsdag.

19-åringen landet på 117,5 meter i første omgang, og viste tydelig at hun ikke var fornøyd med hoppet som holdt til 16.-plass før finaleomgangen. I andre omgang ble det én meter lenger, og Opseth hoppet seg opp til en 12.-plass i avslutningsrennet.

– Overraskende bra

Før siste konkurranse lå Hole-hopperen som nummer ti i sammendraget. Men dagens renn gjorde at Anna Odine Strøm snek seg forbi på sammenlagtlisten, og Opseth endte som nummer elleve totalt.

– Sett under ett var det veldig gøy å være med i Raw Air. Kroppen har fungert overraskende bra. Jeg hadde trodd jeg skulle bli mer sliten og tung i beina etter hvert som dagene gikk, men jeg føler meg pigg. Så det tar jeg med meg, sier Opseth etter seks konkurranser på seks dager.

LES OGSÅ: Historisk VM-medalje til Silje Opseth (19)

Gikk nesten galt

En hektisk uke for hopperne endte i Trondheim. Vel framme i Granåsen gjorde Opseth en god kvalifisering onsdag, og endte på 6.-plass. Men det kunne endt helt annerledes.

– Skal jeg være helt ærlig så var jeg egentlig veldig stressa da jeg kjørte nedover der, for det var en løvblåser som ikke tok inn blåseren sin. Så folk sto og ropte da jeg kjørte nedover. Det var veldig nære, fortalte Opseth om nestenulykken.

– Jeg så han tok den bort rett før jeg passerte. Det kunne gått galt, men det gikk veldig bra, la hun til.

LES OGSÅ: Silje litt bak de beste i Holmenkollen

Russland neste

Etter en 17.-plass i Holmenkollen ble det en solid 7.-plass på «hjemmebane» i Lillehammer, før 12.-plassen i Granåsen.

– Jeg har hatt utvikling de siste ukene, og det må jeg ta med meg selv om det ikke stemmer helt i dag, sa Opseth.

Nå går turen videre til Russland, hvor sesongens fire siste renn går av stabelen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags