Anders Jacobsen tilbake som hoppekspert

Anders Jacobsen.

Anders Jacobsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Sist vinter gjorde han det stort i hoppbakken. Denne sesongen er Anders Jacobsen tilbake som NRKs hoppekspert.

DEL

– Jeg synes det fortsatt er gøy å kommentere, og dessuten er det jo en hyggelig gjeng å jobbe sammen med. Jeg kommer jo fortsatt også tett innpå hoppingen som jeg har holdt på med i store deler av livet, sier Hønefoss-mannen til NTB.

Jacobsen var også med i NRK-teamet i 2011/12-sesongen da han hadde en hvilepause. Han gjorde comeback sesongen etter, men i vår bestemte han seg for å legge opp for godt.

Det ble en sesong med mye god hopping. Han vant blant annet nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen, og han var med på å vinne laggullet i Falun.

Han stoppet på ti verdenscupseirer, en bak Roar Ljøkelsøy.

LES OGSÅ: Takeoff for hoppklubben med Anders Jacobsen som trener

Snø

Fredag var det blitt skikkelig vinter i OL-byen Lillehammer. I løpet av natten var det kommet mellom 15-20 centimeter med nysnø. Det synes å ha kommet overraskende på de vanligvis driftige arrangørene i Lysgårdsbakken.

Jacobsen var overrasket og kritisk til hvordan nattens snøfall ble taklet av arrangørene. De klarte ikke å få bakken i stand til den planlagte treningen klokken 10. Bare et fåtall personer sto klare for å preparere bakken.

– Slik jeg har opplevd Lillehammer, så har bakken bestandig stått klar for oss hoppere. Derfor er jeg mer enn overrasket over at den ikke var klar til trening når det snakk om verdenscupen, sier Jacobsen.

LES OGSÅ: Anders åpnet hoppbakke på gamleskolen sin

Gøy

Han skal i utgangspunktet være kommentator sammen med Christian Nilssen i rennene i Lillehammer og Engelberg før jul.

Etter nyttår skal han kommentere på radio sammen med Ingrid Sørli Glomnes fra de to hoppukerennene i Innsbruck og Bischofshofen. Deretter tar han også med seg rennene i tyske Willingen på TV før det blir litt mer radio utover sesongen.

Johan Remen Evensen er den andre ekspertkommentatoren NRK bruker. (©NTB)

LES VÅRT ÅPENHJERTIGE INTERVJU MED JACOBSEN FØR HAN LA OPP: Anders Jacobsen om comeback, familie og toppsatsing

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags