Gå til sidens hovedinnhold

Hønefoss våknet og vant

Artikkelen er over 19 år gammel

Etter to slappe og søvnige perioder lå Julie Helgesens jenter fire poeng etter Centrum. Så våknet spillende trener og resten av spillerne i Hønefoss Basketballklubb.

Kampen endte med 74-54-seier til det lokale 1. divisjonslaget. Men det så lenge veldig stygt ut med tanke på at HBBK-damene kunne reise hjem til Hønefoss fra hjemmearenaen Jevnakerhallen med begge poengene etter lørdagens kamp.

Forsvarsspillet var nemlig skrale greier denne ettermiddagen. Storvokste damer fra Oslo brydde seg lite om hjemmelagets spede forsøk på å hindre scoringer. Centrum ledet nokså overraskende gjennom store deler av både første og andre omgang.

I de to siste omgangene var et derimot liten tvil om at Julie Helgesen og hennes spillere virkelig ville vinne kampen etter to strake tap mot henholdsvis Høybråten og OSI.

- Jeg er veldig lettet over seieren. Dessuten er det godt å vinne mens flere nøkkelspillere måtte stå over kampen, sier spillende trener Julie Helgesen.

Ungdomslandslagsspilleren Marianne Sand sto over kampen på grunn av deltakelse i russerevyen. Inger-Lise Ruud kunne heller ikke være med fordi hun som kokk måtte gjøre klar maten for nærmere 450 julebordsgjester på Sundvolden Hotel. Elin Sevre var også forhindret fra å delta.

Med disse borte, og nå når man forbereder jul, var det kanskje ikke så rart at det knirket litt i leddene til ellers spreke HBBK-damer i de første 20 minuttene.

- Vi bestemte oss for ikke å tape, sier Julie Helgesen.

For med tap mot Centrum, ville laget tapt for tredje gang på rad. Og det ville vært fy.

Nå ble det seier, og da var alt bare fryd og gammen igjen i jenteflokken.

Ellen Hansen spilte en solid kamp, og hun traff på skuddforsøkene. Dessuten leverte lagets juniorjenter svært god innsats. Når vi så nevner at Julie Helgesen også var i godt spillehumør, ga utfallet av kampen seg etter hvert.

- Vi tettet igjen i forsvar i tredje periode. I tillegg satt angrepene bedre, sier Julie Helgesen, som selv noterte seg for 25 poeng.

Med fire seirer og to tap så langt i 1. divisjon, er damelaget på andreplass. Høybråten ligger på topp uten poengtap.