Fra knepent tap til 10-målsseier for HSK

Gina Heggheim Larsen var HSKs beste mot Selbu. Arkivfoto: Knut Andreas Ramsrud

Gina Heggheim Larsen var HSKs beste mot Selbu. Arkivfoto: Knut Andreas Ramsrud

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter en svak forsvarskamp og 29–31 tap mot Orkanger lørdag, snudde HSK alt på hodet mot et av de antatte favorittlagene, Selbu, søndag kveld og vant hele 34–24.

DEL

Endelig fikk Ruud-Andersens jenter sving på forsvarsspillet. Da hjalp det lite at det tidligere toppserielaget Selbu gikk på banen som favoritter. En gnistrende god forsvarskamp og med spillere som absolutt ville ha med seg en seier fra serieåpningen i Trøndelag, ble det virkelig fyr i teltet i Selbuhallen.

Et forhåpningsfullt hjemmepublikum hadde kommet for å se at gjestene fra øst skulle få skikkelig bank.

Den opplevelsen ble det aldri noe av, med unntak av første halvdel av matchen. Til pause lå HSK nemlig bare tre mål foran. Men etter hvilen satte HSK inn turboen, og jentene ga seg ikke før de hadde satt 34 baller i nota, og stengt eget mål i perioder.

En mesterlig andreomgang, hvor det meste gikk på skinner for ringerikingene.

– Vi vant 34-24!!! Var meldingen fra trener Glenn André Ruud-Andersen etter kampslutt. Liten tvil om hva de tre utropstegnene betydde ...

Gleden over storseieren og lettelsen over å lykkes var enorm hos laget, som gikk ganske tydelig ut før seriestart med en målsetting om å kjempe i toppen.

I tillegg kunne ikke HSK fått en bedre vitamininnsprøytning tre dager før storkampen mot Larvik i Hønefoss Arena. Et Larvik-lag som for øvrig gikk på et sjokktap mot nyopprykkede Fredrikstad på hjemmebane søndag.

HSK spilte med samme lag som mot Orkanger i møtet med Selbu.

Fakta

  • Selbu-HSK 24-34 (10-13)
  • Mål Hønefoss: Mina L. Gustavsen 6, Tirill S. Mørch 6, Gina H. Larsen 7, Line H. Vatningen 5, Hedda Røhne 4, Tonje Klevstad 3, Martine Lund 1, Maren S. Kristiansen 1, Ingrid Stensrud 1
  • HSKs beste: Gina H. Larsen

NEDTUR FOR HØNEFOSS-JENTENE LØRDAG:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags