Gå til sidens hovedinnhold

Heder til Svein Roger Eriksen

Artikkelen er over 5 år gammel

Hønefoss-Ringerike Rotaryklubb hedrer Svein Roger Eriksen for sin mangeårige innsats for Hønefoss basketballklubb (HBBK).

Det er med bakgrunn i sitt omfattende arbeid for HBBK at Svein Roger Eriksen er tildelt Hønefoss-Ringerike Rotaryklubbs hederspris. Prisen deles ut årlig til en person som har utmerket seg i sitt arbeid ved å gavne andre.

Hedersprisen består av diplom og en gave på 5.000 kroner.

Svein Roger Eriksen og Ola Gravem Knutsen stiftet klubben i 1986.

Han var styreleder de første årene, og i en periode sportslig leder, og han har videre vært trener for utallige både gutte- og jentelag i aldersbestemte klasser. På begynnelsen av 90-tallet trente han klubbens seniorlag som da spilte i 2. divisjon i nasjonal seire. Han var også involvert i hjemmekampene i Eliteserien for både damer og herrer på midten og slutten av 90-tallet.

LES OGSÅ: - Avhengig av ildsjeler

Ofte var han engasjert som speaker under kampene. Han har mange ganger stilt opp på klubbens Basketskole i som arrangeres i romjula, og han har stilt opp som instruktør ved mange ulike arrangementer i klubbens regi.

Som trener er han alltid godt forberedt, han er engasjert i spillernes utvikling og legger opp til gode øvelser for spillerne. Han er godt likt og høyt respektert av både spillere og foresatte.

Svein Roger Eriksens engasjement for basketball går mange år tilbake, og allerede før HBBK ble stiftet arrangerte han distriktets skoleturnering.

Han er fremdeles, selv om han gikk av med pensjon for noen år siden, primus motor for «skolecupen» som samler 350-400 spillere og lagledere fordelt på 35-40 lag. «Skolecupen» arrangeres i januar/februar hvert år. Han styrer arrangementet med stødig hånd og er involvert i alt fra invitasjoner og kampoppsett, til dømming og organisering av sekretariat og kafeteria! Han tilbyr også skolene gratis treningshjelp i forkant av turneringen

I 2010 ble han hedret av Norges basketballforbund for sin trenerinnsats da han ble kåret til «Årets trenerentusiast» under Den store trenerhelgen.

LES MER: Klart jeg synes det var veldig stas

Svein Roger Eriksen er fremdeles aktivt med i hallen og har mange viktige gjøremål for klubben. Vi gratulerer!

Kommentarer til denne saken