Ida (46) og Inger-Lise (45) holder fortsatt nivået – ny storseier for HBBK-damene

Ida Hamremoen (46) og Inger-Lise Ruud (45) holder fortsatt godt nivå, og bidro sterkt til en ny storseier for basketdamene.

Ida Hamremoen (46) og Inger-Lise Ruud (45) holder fortsatt godt nivå, og bidro sterkt til en ny storseier for basketdamene. Foto:

Av

Hønefoss BBKs damelag tok i helgen en ny overbevisende seier mot Kolbotn.

DEL

InnsendtI bortekampen mot Kolbotn før jul vant HBBK-damene hele 83–35. Så selv om fire spillere måtte melde forfall til helgens kamp var det kun seier som var godt nok. Og det ble fort klart at Kolbotn ikke maktet å henge med da HBBK-damene satte opp farten.

Spesielt rykket til Elin Kvisgaard Gulbrandsen er det ikke så mange basketdamer i Norge som kan måle seg med. Dette vet de andre på laget, og i denne kampen fikk Elin mange gode baller å jobbe med.

Det resulterte i hele 24 poeng. Og siden Lise Løken, Inger-Lise Ruud og Maria Erlandsen også kom opp i tosifret poengsum ble det til slutt en ny solid seier på 89–30.

Perioderesultatene 22-9, 21-10, 18–7 og 28–4 forteller om overlegenhet hele veien.

LES OGSÅ: Damelaget slo tilbake: Avsluttet med to sterke seire

God miks

Damelaget har en god miks av unge spillere og spillere med solid rutine etter flere år i eliteserien. I denne kampen ble også Tuva Rotherud fra 14-årslaget spurt om hun kunne tenke seg å være med. Hun ville gjerne være med, og bidro også med åtte poeng. I denne kampen fikk de som var til stede oppleve mange fine kombinasjoner, og gode langskudd. Det blir viktig å jobbe videre med å være sterke på «driver», så vel som på skudd, fordi dette gjør det vanskeligere for motstanderen å velge forsvarstaktikk.

LES OGSÅ: Maria (18) og Fred (48) vil ta Hønefoss tilbake til gamle høyder

I forsvar bidrar Ida Hamremoen (46) sterkt med sin rutine og sterke «utboksinger», mens Elin K. Gulbrandsen og Lise Løken viser hvordan man kan stjele ballen i forsvar. Det er på disse områdene de rutinerte spillerne har spesielt mye å tilføre laget. Vårsesongen blir spennende, og dersom uventede tap unngås, sikter laget mot opprykk til 2. divisjon.

Spillere (poeng):

Elin Kvisgaard (24p), Tuva Rotherud (8p), Lise Løken (18p), Ida Hamremoen (6p), Inger-Lise Ruud (19p) og Maria Erlandsen (14p).

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags