Gå til sidens hovedinnhold

Bare nesten i NM-kvalifisering

Artikkelen er over 5 år gammel

Guttelaget til Hønefoss Basketballklubb lyktes ikke i å spille seg til NM.

Like før jul forsøkte Hønefoss BBKs gutter 2000 å kvalifisere seg for U-16 NM.

Fredag kveld var BK-Miners motstander. Disse to lagene møttes i seriekamp for bare to uker siden, og HBBK-guttene hadde BK i kne, men ble slått helt på slutten.

Denne gangen var HBBK-guttene sjanseløse. Ikke fordi de spilte spesielt dårlig, men BK-Miners hadde dagen da alt lyktes. De spilte sin beste kamp noensinne.

Det er ikke ofte et 16-årslag scorer mer enn 15 3-poengere i en og samme kamp, og i tillegg hadde tosifra nesten like lange skudd som gikk i mål.

106-36 var stygge sifre, men med slik skyting av mange spillere, blir det nesten umulig å spille godt nok forsvar.

LES OGSÅ: Fikk 320.000 kroner til basketball ute i byen

Svake tredjeperioder

Lørdag var først Kjelsås motstander. En god start ga ledelse 21-13 etter første periode. Halvveis sto det 31-31.

Dessverre ble kampen ødelagt av en dårlig tredje periode. Da ville nesten ingenting gjennom kurven, og selvom siste periode ble jevnspilt, lyste tapet 47-65 mot spillerne ved kampslutt.

Puljekampene utviklet seg slik at med seier over Persbråten i den siste kampen, ville NM-plassen være sikret. Flott start med fantastisk uttelling i første rekke av Michael Sarkkinen, ga ledelse 47-34.

Nok en gang ble det en dårligere tredje periode. HBBK-gutta slet med å få uttelling på de gode sjansene, mens Persbråten lyktes med alt de prøvde på.

De fyrte for eksempel av et skudd i siste sekund, men siden ballen hadde forlatt handa da sluttsignalet gikk, ledet de for første gang i kampen med 59-57.

LES OGSÅ: Populært baskettiltak

Tungt tap

Da HBBK-gutta tok ledelsen tilbake umiddelbart i den siste perioden, trodde mange på seier. Det berømte «lokket» på kurven kom, og et ufattelig tungt tap 81-71 avsluttet kvalifiseringen.

Det er tungt å tape mot et lag man føler seg litt bedre enn. Innsatsen og spillet i denne siste kampen høstet de mange lovord for fra basketpersoner med «litt tyngde» som satt ringside.

Laget: Michael Sarkkinen (59p), Christopher Vosgraff (34p), Håkon Rolfsøn, Tobias Bråten, Benjamin Rovelstad (2p), Jan Svardal, Marius Rasmussen, Simen Sulland (36p) og Anders Minde (23p).

LES OGSÅ: – Nå er vi stolte av hallen vår

Kommentarer til denne saken