Gå til sidens hovedinnhold

Hole-jubel i skolecupen

Artikkelen er over 16 år gammel

Først kunne jentelaget juble. Så var det guttas tur til å gjøre det samme. Dermed ble det dobbelt jubel for Hole ungdomsskole i skolescupen i basketball.

Hole-jentene vant 19-15 mot Hov i en jevnspilt jentefinale. Kampen ble først avgjort etter ekstraomgang etter at det sto 15-15 ved ordinær spilletid.

Hole-guttene lå lenge under mot Veienmarka. Etter en voldsom sluttspurt vant holeværingene så klart som 25-11. Etter halvspilt kamp ledet Veienmarka 8-3.

Første seier

For Hole-jentene ble finalekvelden på Veienmarka ungdomsskole helt spesiell. Laget hadde aldri tidligere vunnet skolecupen. Onsdag kom den etterlengtede seieren - og den var av det fortjente slaget. Laget tok tidlig ledelsen, men måtte finne seg i at de noe lavere Hov-jentene tok dem igjen kort tid før ordinær spilletid var over. I ekstraomgangen spilte Hole godt i forsvar, og de vant omgangen 4-0 og kampen 19-15.

- Vi har et kjempebra lag, og så har vi en kjempegod trener i Morten Hansen, jublet jentene i kor etter å ha mottatt både vandrepokal og hver sin gullmedalje.

Morten Hansen er lærer på skolen, og han er tidligere spiller på Hønefoss Basketballklubbs lag i eliteserien. Onsdag fikk skolens elever et synlig bevis på at det er gjort en grundig jobb i forkant av årets skolecup. Selv hadde ikke Morten Hansen anledning til å følge finalene. På sidelinjen hadde de imidlertid nok av gode ledere.

Blant jentene på laget til Hole spiller ingen basketball.

- Vi er godt trent, sier lagkaptein Silje Bakke og forteller at mange av elevene spiller håndball.

- Flere av oss har nok lyst til å begynne med basketball, legger både hun og flere av hennes lagvenninner til.

Bronsefinalen blant jentene ble vunnet av Sokna med 26-25 mot Haugsbygd. Denne kampen ble først avgjort i siste sekund da Sokna satte inn en trepoenger.

Treg start

I guttefinalen ble det en treg start med få poeng til lagene. Veienmarka ledet 8-3 ved pause, og 14-9 i en periode i andre omgang. Så satte Hole opp dampen og scoret jevnt og trutt. De ga seg ikke før de hadde vunnet 25-14.

- Vi ble litt sure på hverandre i første omgang fordi det ikke gikk så bra, sier Lars Mellemstrand og fortsetter:

- I og med at Hole vant jenteklassen, måtte også vi vinne gutteklassen. Ellers ville vil blitt ertet på skolen, smiler han.

Bronsefinalen i gutteklassen ble vunnet av Sokna. Laget vant 25-18 mot Haugsbygd.