Det ble nesten litt religiøst for hockeyens ildsjel nummer én på Ringerike. Mannen som har skapt ideene, og som har stått på utrettelig, og som tok det avgjørende skrittet om å melde opp Ringerike Panthers i 1. divisjon.

- Det skulle være en fireårsplan. Vi er så i rute at det nesten er litt skummelt, sier Tor Frithjov Nerby, og kikker med andakt i blikket på pokalen.

LES OGSÅ: Årets unge idrettsnavn igjen

Jobber hardt

Han føler at sporten han elsker over alle andre idretter, er i ferd med å bli anerkjent i Ringerike.

- Jeg ble veldig overrasket og glad for denne tittelen – og enda mer overrasket når jeg ser tallene. Det at så mange har stemt på oss, er kjempehyggelig – ikke minst for gutta selv. De legger ned en kjempejobb med hockeyen. De er rene amatører, jobber eller studerer ved siden av å spille hockey. Så bruker de all fritiden sin på hockeyen, sier Nerby.

- Disse karene får ikke noe gratis. De ofrer alt for hockeyen, fortsetter Nerby.

I toppen hele sesongen

Denne sesongen har nesten vært så Panthers-lederen har måttet klype seg i armen. Laget har vært i føringen siden nær sagt første skøytetak.

- Det har vært en fantastisk sesong, og Martin og gutta har gjort en helt formidabel jobb, sier Nerby, og kikker takknemlig bort på Martin Boork, som for anledningen er med for å ta imot det synlige beviset på at laget er kåret til Årets idrettsnavn.

Men med tabelltet kommer Panthers til et punkt – der man må ta et standpunkt på hvor veien går videre.

- Det er rett. Vi skal sette oss ned nå i romjula for å finne ut hvor vi vil videre, sier Nerby.

Satset høyt

Dette er en vei som startet ved inngangen til 2010.

- I årevis hadde vi slitt og ikke fått resultater. Vi var i ferd med å slokne. Det ville seg liksom ikke, og vi hadde to valg. Det ene var å bare trekke seg ut og gi blaffen. Det andre var å satse tøft mot 1. divisjon. Vi valgte det siste – og takk for det, sier Nerby.

Som sendt fra himmelen ramlet Martin Boork ned på Jevnaker sammen sin utkårede Tonje Hansen, der paret bosatte seg. Det passet perfekt for ambisiøse Nerby, som slo kloa i Boork før andre rakk å reagere. Dermed var showet i gang. Hockeyklubben blomstret, ikke minst ved hjelp av en rekke arbeidsvillige og samarbeidsvillige mennesker.

- Resultatene kom også. Vi ble nummer ni i 2010/11, nummer seks i sesongen 2011/12, og nå leder vi altså serien til nyttår. Målsettingen er kvalikplass, og da må vi jo nesten si at vi er i rute. Nesten skummelt i rute når vi tenker på at Get-ligaen er det langsiktige målet, sier Nerby.