Sjokkseier til Vestre Ådal

SJOKKSEIER: Seiersgest fra Kristian Malmin. Alpha Scarlet RR virvler forbi til overraskende triumf i Märtha Louises Pokalløp. Førstepremien var 300.000 kroner. Innvendig; Partyman og Geir Flåten som ble tredje. Sølvet gikk til Ivan B.R. og Geir Vegard Gundersen.

SJOKKSEIER: Seiersgest fra Kristian Malmin. Alpha Scarlet RR virvler forbi til overraskende triumf i Märtha Louises Pokalløp. Førstepremien var 300.000 kroner. Innvendig; Partyman og Geir Flåten som ble tredje. Sølvet gikk til Ivan B.R. og Geir Vegard Gundersen. Foto:

Av

Kristian Malmin gjorde jobben bak supersjokket Alpha Scarlet R.R., en 149-oddser, i Prinsesse Märtha Louises Pokalløp på Biri lørdag.

DEL

Og på en kafé i Livorno i Italia satt en ferierende Trond Anderssen og «hoia og skreik». Etterpå var det gratis drikke til alle, hilsen «Buller'n»!

– De andre gjestene lurte jo litt på hva dette var ... Det er klart jeg måtte spandere etterpå! Fantastisk moro, forteller Trond «Buller'n» Anderssen til Equus. Han befinner seg på cruise og ferietur i Middelhavet med familien.

En liten snartur i land i vakre Toscana ble benyttet til kafébesøk. Der heiet han høylytt fram stallens hester med et entusiastisk blikk på dataskjermen.

Over en halv million til stallen

– En flott dag for oss med seier til Alpha Scarlet R.R og sølv til Another Creation i hoppeavdelingen av Märtha-løpet. Her ble nok sporene avgjørende. Hadde vi byttet spor med vinneren, kunne resultatet ha blitt omvendt. Tredje i NM til Kick Off Classic som gikk utvendig i 1500 meter, var også en sterk prestasjon. Det er gøy å se norske travløp i Italia, oppsummerte Team Buller’ns frontmann med all mulig grunn til å bli trodd. 
Han er tilbake i Vestre Ådal og hverdagen igjen tirsdag.

Lørdagens fasit for stallen var sterk; 505.000 kroner innkjørt. Hestene, som får både bakke- og svømmetrening, fortsetter å prestere som de har gjort i lang tid nå.

Favoritten feilet

Iggy B.R., med kuskekometen Magnus Teien Gundersen, var storfavoritt i lørdagens tradisjonsrike Märtha-løp. Manglende rutine stoppet imidlertid seiersplanene. Iggy B.R. havnet i sprut fra sitt bakspor og svarte med galopp. Dermed game over.

– Det er sånt som skjer, sa en fattet Teien Gundersen i etterkant.

Men den enes død er den annens brød. Kristian Malmin kom fint til og plasserte sin hest i en attraktiv posisjon, 2. utvendig på travspråket.

Malmin med full tank

På oppløpet virvlet Kristian og Alpha Scarlet R.R. inn til triumf. som et 9. valg og en 0,4-prosenter. Med andre ord tilnærmet urørt i spillet. V75-verdien gikk opp fra 235 kroner til 28.345 kroner!

– Dette var stort. Følelsen på oppløpet lar seg ikke beskrive. Jeg så at de foran måtte jobbe med hestene – og jeg hadde full tank. Ståpelsen kom, sa Malmin som tok med sin oppasser med det daglige ansvaret for Alpha Scarlet i hverdagen i på Vestre Bergsund gård: Nadia Røsaas Johannessen.

Ellers fra Biri: Deep Sea Candy, en topphoppe fra Bergen, vant hoppeavdelingen av Märtha-løpet. NM-gullet i varmblodsklassen gikk til verdensrekordholder Ferrari B.R. som fikk en opptur etter en lang periode med det motsatte.
 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags