Leserne har talt! Eirik Sverdrup Augdal er tidenes første «Årets unge idrettsnavn» i Ringerikes Blad.

– Jeg setter veldig pris på dette, sier 16–åringen beskjedent.

Han kikker bort på tinnkruset med inngravering. Der står det: Årets unge idrettsnavn 2011.

Det er Ringerikes Blads lesere som har bestemt at unggutten fra Haugsbygd nå kan smykke seg med historiens første tittel av dette slaget. Og vel fortjent er det. Eirik har utmerket seg med topp prestasjoner på såvel sykkel som ski.

– I dag står disse to idrettene likt for meg. Fifty-fifty, sier Eirik, som imidlertid vil få et enormt løft på sykkelsetet neste år. Det er på sykkelen han har vunnet flesteparten av sine mange gullmedaljer.

Neste år bytter Eirik nemlig sykkeldrakt. Han skal sykle for laget til Raumerrytter, og skal sykle world cup i terrengsykling sammen med velkjente Ole Christian Fagerli (27), Sondre Kristiansen (18) og Karl Henrik Nordbakken (17).

– Det blir ekstremt spennende. Etter planen skal jeg sykle fire verdenscupritt. Ett i Belgia, to i Frankrike og ett i Tsjekkia, forteller Eirik.

Eirik Sverdrup Augdal fikk 41,77 prosent av stemmene i årets avstemning. Han ble lenge «pushet hardt av snowboardkjøreren Fridtjof Tischendorf Sæther, som til slutt fikk 28,99 prosent av stemmene.