Gå til sidens hovedinnhold

Helgeruds første tittel

Artikkelen er over 15 år gammel

For første gang gikk Helgerud skoles jenter til topps i finalen i RB-cupen i basketball. Guttefinalen handlet bare om hvor mye Vang skole skulle vinne.

Det skjedde i gymsalen på Veienmarka ungdomsskole hvor finalespillet i den tradisjonelle RB-cupen i basketball gikk av stabelen mandag kveld.

Og jentene fra skolen i Herdagsbygda lot seg ikke be to ganger når de først hadde nådde finalen. Den hjemmelagde resultattavla viste 26-11 når de var ferdige med å dunke jentene fra Vang skole. Motstanderne hadde tøff motstand, men han på ingen måte med hode. Det som skortet på teknikk og høyde tok de igjen på innsatsen, men sportslig møtte de overmakten i form av jenter fra motsatt side av byen.

Fikk revansj

Men om Vang ble slått på jentesiden, tok skolens gutter revansje i den siste finalen mandag kveld. Ikledd Hønefoss Basketballklubbs drakter satte de seg raskt i respekt hos motstanderne fra Vik. Holeværingene var ikke i nærheten av nivået - og når Magnus Jernslett ikke bare var et hode høyere - men også fikk nesten alt han prøvde på til å fungere, da var det bare å tørke svetten og innse at ringerikingene var best.

– Vi kan ikke vinne med mer en 30 poeng, for resultattavla går ikke lenger, konstaterte den ene av spillerne. Om det var årsaken til at de stoppet på 28 vites ikke. Det holdt i alle fall mot motstandernes to fattige fulltreffere - og fire poeng.

Celebert besøk

For å krydre finalene litt ekstra hadde ildsjelene i Hønefoss Ballklubb hentet eksklusive gjester til Hønefoss i form av tre regjerende seriemestere i toppserien BLNO.

Kevin Parker, Nick Curtis og Espen Stien hadde sporty tatt turen til Hønefoss for å promotere idretten sin. Og det gjorde de flott ved å vise fram noen av sine kunstner i en improvisert oppvisningskamp mot bronsevinnerne til Eikli mandag kveld. Selv om bronsen smakte greit - var det nok et høydepunkt for Hønefoss-laget å få slik motstand som trøst for den tapte finalen.

– Vi hadde lyst til å gjøre ekstra stas på skoleelevene, og det var gøy å få slike spiller til hallen, smilte Svein Roger Eriksen, ildsjelen som var både dommer og speaker mandag kveld.

Det var veldig godt stemning både blant foreldre og mellom lagene i gymsalen mandag kveld. Og det ble behørig premieutdeling til lagene som endte på de tre gjeveste plassene.