De var der alle sammen: Grunnleggerne fra 1973, sponsorene, spillerne, supporterne og støttespillerne for øvrig. Sammen sørget de for en skikkelig markering av at en klubb på vei opp fylte 40 år. Ringerike sikter mot øverste nivå i hockeysystemet, og 40-årsfeiringen bar preg av det.

Grunnleggerne

Hockeyleder Tor Frithjov Nerby var særlig stolt over å presentere kvartetten som dannet det aller første interimstyret i 1973: Per Morten Hanssen, Finn Jordbru, Leif Solbakken og Åge Nordli fikk blomster for innsatsen som var starten på 40 år med hockey.

- Jeg er veldig stolt over at alle fire er her i dag, sa Nerby.

Gave fra kommunen

Varaordfører Runar Johansen stilte opp på jubileumsfesten, og han kom ikke tomhendt. Han overleverte en sjekk på 10.000 kroner fra kommunen, men kunne også slå fast at «en del millioner kroner» nå er satt av for å få en bedre ishockeyhall på Ringerike. Applausen runget gjennom salen på Klekken.

Varaordføreren var særlig opptatt av å trekke fram alle ildsjelene i klubben. De fikk også sin velfortjente ros av Kristin Ruud i Sparebank 1 Ringerike Hadeland, som er blant de største sponsorene i klubben.– Vi har hatt bortimot fast følge i 25 år nå, og jeg er imponert. Særlig er jeg opptatt av bredden i det dere driver med, sa hun.

- Gjennom Akademiet lager dere et positivt miljø, der barn og ungdom lager nettverk og får venner. I tillegg har dere en utbredt dugnadsånd, sa hun, før også banken overrakte en gave på 10.000 kroner.

- Fantastisk å ha ei sånn venninne, konstaterte Tor Frithjov Nerby.

To millioner på tre år

Sparebankstiftelsens Alf E. Erevik hadde ikke noen sjekk å bidra med denne gangen.

- Det sparer vi til de store anledningene, sa han.

- På de tre årene vi har eksistert, har «Toffen» fått nesten to millioner kroner ut av oss. Jeg er imponert over dere, sa han.

Supporterne i «Femterekka» var på plass med sin gave, og gratulasjonene fortsatte å strømme på utover kvelden. Enten gjennom taler eller mer personlig overbragt utover i nattetimene. Hockeyklubben ble uansett behørig feiret på 40-årsdagen.