Gå til sidens hovedinnhold

Skarsfjord ferdig i HBK

Artikkelen er over 5 år gammel

Rune Skarsfjord tok selv initiativet til bruddet med HBK.

HBK

Lørdag ettermiddag sendte Hønefoss Ballklubb (HBK) ut en pressemelding som forteller at samarbeidet mellom hovedtrener Rune Skarsfjord og HBK er slutt.

– Med bakgrunn i klubbens videre kurs og profil, samt trenerens ambisjoner har vi blitt enig med Rune om å terminere kontrakten som opprinnelig gikk ut 2017. Rune tok selv initiativ til denne løsningen, og vi takker han for den romsligheten han har vist, skriver klubben i meldingen.

LES OGSÅ: Rolf-Magne Walstad vender tilbake til Lyn

Mister en dyktig trener

Klubben legger ikke skjul på at klubben er presset økonomisk, og at bruddet med Skarsfjord er viktig også økonomisk.

– Dette vil også inngå som en del av den lønnsbesparelsen klubben er i gang med å gjennomføre for de neste årene, skriver de. Klubben takker treneren for det han har bidratt med både i, og rundt laget.

Vi mister en meget dyktig trener, og kan gi han de beste skussmål videre i karrieren, sier Knut Kjær Berntsen, fungerende styreleder.

– Det har vært vanskelige arbeidsvilkår, men jeg er likevel stolt over at vi har klart å holde klubben samlet i en brutal sesong. At vi har klart å hente poeng tross tap av flere spillere tidlig i sesongen. Jeg har hatt en fin tid i HBK, og har stortrivdes i spillergruppa, forteller han.

Les også: Tom Gulbrandsen vil ha HBK raskest mulig opp igjen

Ikke ny jobb

Trener og spillere avvikler ferie i desember, og Skarsfjord vil derfor ikke bli å se på Aka arena etter jul. Ifølge klubben vil dette også inngå som en del av den besparelsene i tiden framover.

– Hvor går veien videre for deg?

– Jeg ønsker ikke å gå uten jobb, så jeg er åpen for nye oppgaver, også i andre roller enn trener. Men nei, jeg har ingen konkrete planer, opplyser Skarsfjord.

– Hvordan vil du vurdere din egen prestasjon som hovedtrener?

– Som sagt, jeg er stolt av hva vi har fått til i klubben. Jeg har gjort alt jeg kan hele veien. Jeg elsker fotball, og elsker jobben min.

LES OGSÅ: Julegave til HBK-spillerne: Får vite om de har jobb i 2016

Lokal forankring - lokal trener?

– Har du noen gode råd for HBK i tiden framover?

– Det finnes så mange krefter i HBK, så mange talentfulle unggutter. En fantastisk stadion. Lokal forankring er nok veien å gå. Få samlet regionen, bygge klubben fra grunnen.

Ifølge Skarsfjord er det ikke ansatt ny hovedtrener.

– Jeg vet ikke, dette er noe klubben diskuterer nå. Dersom René (assistenttrener René Skovdahl Hansen, journ. anm.) overtar, gjør de et godt valg, forteller han.

Les avskjedshilsenen: Skarsfjord takker fansen

Kommentarer til denne saken