Gå til sidens hovedinnhold

HBKs kvinner vant overlegent mot Sarpsborg 08: – Det sjukeste målet vi har sett!

Artikkelen er over 3 år gammel

HBK-kaptein og målmaskin Silje Nyhagen klinket til med dobbelt hattrick på Aka Arena. Men det var Synne Hamborg som sto for søndagens kanonkule.

Hun scoret det som kommentatorene mente måtte være det beste målet som noengang er scoret på gressmatta i Hønefoss.

Fra 30 meter satt ballen rett i krysset.

– Det sjukeste målet vi har sett, utbrøt Mathis Banggren og Jonathan Endrerud Mathisen, som kommenterte direktesendingen på ringblad.no.

– Kan det ha vært det beste målet som noen gang er scoret her på Aka Arena?

– Årets mål, istemte Hønefoss ballklubb, på sin egne Facebook-sider.

LES OGSÅ: Her scorer Silje ett av i alt seks mål - men hun berømmer lagvenninnene (+)

Hattrick og firemålsledelse

HBKs kaptein Silje Nyhagen sendte HBK i ledelsen nesten umiddelbart etter kampstart søndag. I løpet av et kvarter hadde hun sørget for 2-0-ledelse.

Etter at Hamborg serverte sin lekre scoring, avsluttet Nyhagen første omgang med et ekte hattrick. Jentene gikk til pause med en behagelig firemålsledelse.

 

HBK troner øverst på tabellen, og skulle etter alle solemerker ikke ha noe trøbbel med å hamle opp med Sarpsborg, som før søndagens kamp lå på 7. plass. Men det er særpingene som har påført HBK-kvinnenes eneste tap i år, da de vant 4-0 på egen bane i mai.

Sarpsborg vant også seriekampen på Aka arena i fjor med 2-0, påminner HBK på sin Facebook-side.

LES OGSÅ: – Bunnivået vårt er for lavt (+)

Men Silje Nyhagen og HBKs andre damer ville det annerledes denne gangen.

– En maktdemonstrasjon

Da andre omgang startet, var riktignok Sarpsborg raskt ute med å redusere til 4-1. Like før haltet HBKs Ingvill Hågensen ut av banen og Lisa Nyquist Zonno kom inn.

 

Men Silje Nyhagen ventet ikke lenge, og sørget raskt for 5-1. Noen minutter senere var 6-1, og Nyhagens femte mål for kampen, et faktum.

– En maktdemonstrasjon av Silje Hagen, konkluderer kommentatorene Mathis Banggren og Jonathan Endrerud Mathisen.

Lisa Nyquist Zonno, Ingvill Hågensen, Madelen Dalland Larød, Malin Edwin og Maia Tryterud kom også til gode muligheter i søndagens kamp. Og Kristine Grønvold, som til daglig spiller for rekruttlaget, fikk sin debut i 2. divisjon.

Men det var Nyhagens dag. Hun sørget for 7-1 og dobbelt hattrick knappe kvarteret før slutt.

– Hun er altfor god for det her, utbryter Banggren og Mathisen.

– En målscorer uten like.

Og slik endte det, HBK- Sarpsborg: 7-1.

HBK-damene er nå oppe på 40 poeng, sju poeng foran andreplassen på tabellen, Kongsvinger, som riktignok har en kamp til gode. Sjekk tabellen her.

Det var ikke stappfullt på tribunene i søndagssola. Banggren og Mathisen anslår at rundt 200 personer hadde tatt turen for å se damekampen. Til sammenligning var 500 på herrenes kamp lørdag.

Ringerikes Blad kommer tilbake med reaksjoner og mer om kampen.

HBKs lag på Aka Arena søndag:

1: Karianne Kvissel Ohren, 4: Kirsten Katarina Hellesø Prytz, 6: Tonje Färber, 9: Madelen Dalland Larød, 22: Martine Skogstad Falkeid, 7: Malin Edwin, 10: Maja Tryterud, 11: Synne Kristine Hamborg, 19: Julie Simonsen Solberg, 5: Ingvill Hågensen, 21: Silje Bekkåsen Nyhagen

Benken: 12: Karolina Dabrowska Westbyn, 3: Ida Kristine Løvbrøtte, 8: Lisa Nyquist Zonno, 16 :Kristine Dahl Myrberg, 17: Kristine Grønvold, 24: Live Svendsen

Kommentarer til denne saken