Gå til sidens hovedinnhold

HBK-Molde: David Hanssen endelig sentral

Artikkelen er over 14 år gammel

David Hanssen smilte bredt på fredagens trening. Endelig er han sentral i HBKs midtbaneformasjon.

Tre kamper er spilt i 1. divisjon. Mannen med de store forventningene hengende over sine skuldre, David Hanssen, har stort sett bare løpt frem og tilbake på venstre- og høyrekanten, uten å overbevise. Mot slutten av oppgjøret mot Haugesund ble han endelig flyttet inn sentralt, da Vegard Voll ble tatt av banen. Det hjalp.

Føler seg hjemme

På fredagens formasjonstrening var David Hanssen i sitt ess. Etter treningen smilte Hanssen fortsatt.

- Jeg har løpt frem og tilbake på kanten i de tre første kampene. Det er deilig å bli flyttet inn sentralt. Det er der jeg føler meg hjemme, sier David Hanssen til Ringerikes Blad.

- Liker å være involvert

Sammen med Espen Haug vil 30-åringen sette standarden for å stoppe Magne Hoseth og en spillesugen Daniel Berg Hestad på et spillende Molde-lag.

- Jeg liker å være innvolvert i spillet, Liker å ha ballen i bena og være sentral, understreker Hanssen.

Tøff kamp mot Molde

Han gleder seg til å trå til mot den tøffe motstanden i Molde.

- Det blir en tøff kamp, og vi må ha en utrolig innsats i bunnen her, sier Hanssen.

God bane i Molde

RB-sporten har fått bekreftet at banen i Molde skal være i ypperlig stand. Årsaken skal være landslagssamlingen som Åge Hareide hadde i Molde tidligere i vår - før kampen mot Bosnia. Alle kluter ble satt inn for at banen skulle være i tipp-topp stand til landslagssamlingen. Det nyter Molde Fotballklubb og lagets motstandere godt av den dag i dag.

- Ikke god nok bane hjemme

- Vi gleder oss til å spille på en slik bane. Banen i Hønefoss idrettspark er ikke god nok til ballspill. Da blir underholdningsverdien deretter, sier Hanssen.

For halvannet år siden tapte Hønefoss 0-1 for Molde i semifinalen i cupen. Tilbake fra det laget er fem spillere i det vi tror blir startoppstillingen denne gang: Kamal Saaliti, Kai Risholt, Frode Lafton, Benny Olsen og Thomas Solvoll.

Vi antar at denne gjengen ser litt prestisje i å rette opp cuptapet fra den gang.