HBK-interesse for Støten

AKTUELL: Jens Martin Støten kan være aktuell som hovedtrener i Hønefoss Ballklubb. I så fall vil Støten ganske sikkert ta med seg trenerkollega Trygve Hagen inn i klubben.

AKTUELL: Jens Martin Støten kan være aktuell som hovedtrener i Hønefoss Ballklubb. I så fall vil Støten ganske sikkert ta med seg trenerkollega Trygve Hagen inn i klubben. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Modum-trener Jens Martin Støten har fått to henvendelser fra Hønefoss Ballklubb om trenerjobb i klubben. Det bekrefter hovedpersonen selv.

DEL

Jens Martin Støten hadde nær sagt eventyrlig suksess med Åmot i 2. divisjon siste sesong. I spann med Kongsberg-mannen Trygve Hagen, som RB-sporten hadde et intervju med i gårsdagens avis, produserte Støten sensasjonelt bra resultater med jumbokandidaten Åmot, klubben som i høst ble omdøpt til Modum Fotballklubb.

- Både Hagen og jeg har toårskontrakt med Modum. Det er det jeg forholder meg til i dag, men jeg er helt klart ydmyk i forhold til en henvendelse fra en 1. divisjonsklubb, og da særlig Hønefoss, sier Jens Martin Støten til Ringerikes Blad.

Trent Jevnaker to ganger

Støten har tidligere trent Jevnakers A-lag i fotball over to perioder - også det med hell.

- Første periode var sesongene 1985 og -86. Andre gang jeg var i JIF var i 1995 og -96, sier Støten.

Han bekrefter overfor RB-sporten at HBK tok offisiell kontakt med ham i julen.

- De tok kontakt med meg i julen, og nå nylig var jeg i Frankrike. Da fikk jeg også en telefon fra sentralt hold i HBK, sier Støten.

Men det er ikke bare "sentrale personer" i Hønefoss Ballklubb som har ringt Mjøndalen-mannen.

- Nei, jeg har fått mange telefoner fra folk i og rundt Hønefoss - også fra spillere, sier Støten.

Han er svært glad for henvendelsene fra Hønefoss.

- Det er svært hyggelig. Hønefoss er vel den eneste klubben oppover i divisjonene i vår region som jeg ikke har trent, sier Støten, som var trener i Strømsgodset i tre sesonger etter at han forlot JIF på 1990-tallet.

Etter det Ringerikes Blad erfarer, er det slett ikke sikkert at direktørstillingen etter Arne Dokken blir erstattet i nåværende form. Styreleder Bjørn Aasen har tidligere uttalt at klubben skal se på hvilke personer man ansetter i trenerteamet før man bygger administrasjon. Kombinasjonen Jens Martin Støten/Trygve Hagen kan være løsningen Aasen og HBK ser etter, med Støten som hovedtrener og Trygve Hagen i en assistent/sportslig lederstilling. De to har jobbet utmerket sammen i Åmot.

- Vant til å jobbe med administrasjon

- Trygve Hagen driver Kongsberg Medisinske Treningssenter, og er svært dyktig på sitt felt. Han er vant til å jobbe med adminstrasjonsbygging og sport, som fotballtrener, side om side, påpeker Støten.

I stadionanlegget som nå oppføres i Hønefoss idrettspark er det innregulert 1600 kvadratmeter næringsareal til idrettsrelatert næring. Både Jens Martin Støten, som selv er fysioterapeut, og Trygve Hagen jobber i det samme sjiktet.

- Ser du denne koblingen, Støten?

- Ja, jeg ser koblingen. En avdeling i Hønefoss idrettspark hadde sikkert vært veldig OK, sier Jens Martin Støten med et smil.

- Hva skal til for at du eventuelt sier ja til en trenerjobb i HBK?

- I dag er det to ting jeg må forholde meg til. Den ene er at jeg ønsker at HBK må rydde opp i forholdet til Kjell Sverre Wold. Kjell Sverre er en kollega, og slikt er viktig. Det andre er at jeg er under en toårskontrakt med Modum. Så får vi se hva som skjer, avslutter Jens Martin Støten.

Jens Martin Støten og Trygve Hagen undertegnet en toårskontrakt med Modum FK i oktober 2007.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags