Gå til sidens hovedinnhold

HBBK tapte finalen

Artikkelen er over 12 år gammel

Hønefoss Basketballklubbs gutter 16 lag møtte Bergkameratene i kretsmesterskapssluttspillet. Kongsberglaget ble for sterkt og vant 83-72.

På forhånd var HBBK klar over at de ikke måtte tillate BK å bruke sine gode distanseskyttere, og det ble advart mot å la bortelaget sanke trepoengere. Dessverre for HBBK var det nettopp dette som skjedde. Allerede fra begynnelsen av kampen fikk BK et forsprang på opp mot 10 poeng, som de holdt gjennom hele kampen.

Satte trepoengere

HBBK fulgte opp med scoring for hver BK scoring, men dessverre fikk ikke HBBK like mye uttelling på sine kurvtreff. I basket straffer det seg å være nærgående, og bortelaget avsluttet konsekvent sine angrep fra trepoengssonen og fikk dermed et overtak hver eneste gang de scoret.

Bortelaget virket slitne mot slutten av kampen, og bommet oftere og oftere, men da begynte hjemmelaget å brenne straffer, og den lille sjansen de hadde til å hilse på Bergkameratene på tampen av kampen.

HBBK var det mest gjennombruddshissige laget, og kontret oftere, men igjen med dårligere uttelling for målene sine.

Skuffet etterpå

På HBBK-laget utmerket Kristoffer Solberg og Martin Gustavson seg som de med best scoringsteft. Etter kampen var det flere skuffede spillere og trenere, som oppgitt konstaterte det åpenbare:

- De ledet fra start og det klarte vi aldri å innhente, konkluderte både mangemålscorer Gustavson og HBBK trener Tomas Johansen. Det ble altså ikke noe kretsmesterskap på HBBK i år, men som årets seriemester mottok HBBK likevel både hyllest og premie.