Gå til sidens hovedinnhold

HBBK-seniorene tapte

Artikkelen er over 19 år gammel

Etter tre overbevisende seire i 1. divisjon, fikk damene i Hønefoss Basketballklubb en skikkelig leksjon i effektiv basketball av veteranene i Høybråten.

I lørdagens bortekamp ble det stortap for Julie Helgesen og hennes lokale 1. divisjonsdamer. Oslo-veteranene vant hele 95-58. I følge de lokale jentene gir dette resultatet et litt skjevt bilde av det som skjedde i løpet av de 40 minuttene.

- Høybråten traff på hvert eneste skudd. Frustrerende, sier spillende trener Julie Helgesen.

Nå har tydeligvis Høybråten skjønt hva basketball går ut på. Poenget er å score når sjansen byr seg. Når ikke motstanderen klarer det samme, er det bare å si takk for følge og samtidig erklære at de gamle fortsatt er eldst - også i basketball.

For de som husker litt fra basketballhistorien, var Høybråten storlaget i norsk kvinnebasketball i mange år. 10 ganger på rad vant Høybråten NM. I dag holder mange av de samme damene seg i form ved å spille 1. divisjonsbasketball.

- Feilene vi gjør ble tydeliggjort i denne kampen. Vi vet helt klart hva vi har å jobbe med i tiden fremover, sier Julie Helgesen.

HBBK-treneren er overbevist om at det skal bli en helt annen og langt jevnere kamp mellom disse to lagene den dagen de møtes i Ringerikshallen. - Vi fikk oss en på trynet av et Høybråten-lag som holdet eliteserienivå. Forhåpentligvis lærer vi av dette, sier Julie Helgesen.

HBBK stilte med disse spillerne, poeng i parentes: Julie Helgesen (21), Marianne Sand (12), Inger-Lise Ruud (11), Erica Solberg (6), Anita Danielsen (4), Ida Hamremoen (2), Ellen Hansen (2), Kristi Strøm Lie, Lisa Halvorsen og Sakshi Sethi.