Gå til sidens hovedinnhold

HBBK på sparebluss

Artikkelen er over 19 år gammel

Bare minnene er igjen av det som en gang var Hønefoss Basketballklubb. Klubben har nå bestemt seg for å legge ned sitt herrelag. Damelaget består, men i en nokså redusert utgave.

- Det er ikke rare greiene igjen av det som en gang var gode herre- og damelag, innrømmer sportslig leder Fredrick Bentzen i Hønefoss Basketballklubb.

Han forklarer klubbens vedtak på følgende måte:

- Litt på grunn av at vi mangler penger og fordi mange spillere har sluttet.

Herrelaget, som så sent som for to sesonger siden spilte i eliteserien, er med noen få tastetrykk fjernet fra alle lister. Damelaget får lov til å bestå. Men Julie Helgesen og de andre jentene må nøye seg med spill på lavest mulig nivå - 2. divisjon.

- Fryktelig trist, sier Julie Helgesen.

Hun har vært klubbens suverent beste damespiller de siste årene og var også blant landets aller beste spillere da HBBK spilte i eliteserien.

Hun får nesten vondt i magen av å tenke på at damelaget for bare to år siden vant NM-bronse. Den bronsemedaljen var avslutningen på fire gode år i eliteserien.

Etter NM-bronsen bestemte HBBK som følge av anstrengt økonomi kun å satse på herrelag i eliteserien i håp om å kvalifisere seg for Basketligaen. Resultatet var likevel at HBBK ikke ble tatt opp i Basketligaen. I fjor måtte HBBK-herrene og damene nøye seg med spill i 2. divisjon.

I år håpet HBBK-damene at det kunne bli en mulighet til å få spille i 1. divisjon. Klubben har spillere til å hevde seg meget godt i denne divisjonen. Imidlertid har ikke ledelsen i klubben vurdert det økonomisk forsvarlig å melde på lag i landets nest beste serie.

- Vi har uansett divisjon ikke råd til å ha både herrelag i damelag kommende sesong. Derfor er vi ikke påmeldt med herrelag til vinteren. Damelaget er av samme grunn påmeldt i 2. divisjon, sier Fredrick Bentzen, som innrømmer at han gjerne skulle sett damelaget spille i 1. divisjon.

- Men det er pengene som rår, sier klubbens sportslige leder før han opplyser at klubbens målsetting er å ha damelag i 1. divisjon innen to år.

- Dersom det blir ny flerbrukshall i Hønefoss kan vi kanskje håpe at vi får se Julie Helgesen og de andre damespillerne i eliteserien igjen, sier Bentzen.

Julie Helgesen frykter nå at tiden er i ferd med å renne ut for både henne og de andre damene som dro det tyngste lasset da klubben sist var i eliteserien.

- To år er veldig lenge. Om to år er det ikke en gang sikkert at verken jeg eller flere av de andre «litt eldre» damene spiller basketball. Om klubbens i dag store talenter fortsatt befinner seg i Hønefoss, er heller ikke sikkert, sier Julie Helgesen.

Hun mener det er kortsiktig tenkt av klubben å velge 2. divisjon fremfor spill i 1. divisjon i år dersom kostnadsforskjellen mellom disse to divisjonene kun dreier seg om 10.000 kroner.

- Klubbens beslutning er synd med tanke på utviklingen for de unge spillerne i klubben, sier Julie Helgesen.

Svein Roger Eriksen, mannen bak de gode årene i HBBK, beklager også situasjonen klubben befinner seg i.

- Verst er det for damene for de kunne hatt en kjempelag i år. Men jeg har forståelse for at klubben ønsker å få orden på økonomien, sier Svein Roger Eriksen.