Gå til sidens hovedinnhold

HBBK åpnet med storseier

Artikkelen er over 19 år gammel

Ullern ble ingen målestokk for damelaget til Hønefoss Basketballklubb. I serieåpningen i 1. divisjon vant HBBK hele 89-34.

Med Julie Helgesen i rollen som spiller, lagleder og trener, gled spillet ganske så greit mot et svakt Ullern-lag. Men nevnte Helgesen har helt klart en stor jobb å gjøre før hun kan si seg mer fornøyd med tingenes tilstand.

Det er nå to år siden Julie Helgesen og hennes eldste lagvenninner sist spilte høyt oppe i divisjonssystemet. I 1999-sesongen spilte damene i eliteserien. I år skulle de egentlig spille i 2. divisjon, men fikk plass i 1. divisjon i tolvte time.

Laget bar da også noe preg av dårlig tid til forberedelser. Mot Ullern fikk det ingen konsekvenser. Laget rushet motstanderen i senk og hjemmelagets spillere fikk god tid til å sikte inn sine trepoengs-skudd.

Positivt var derfor at Anita Danielsen fikk inn fire trepoengere. Med ytterligere åtte poeng ble hun HBBKs toppscorer med 20 poeng. Julie Helgesen måtte nøye seg med 18 poeng. Ungjenta og ungdomslandslagsspilleren fra Sokna, Marianne Sand, ordnet 17 poeng.

- Vi fokuserte på å kjøre trekk i angrepsspillet. Det knirket i trekkene, og vi er glade for at det er 14 dager til neste kamp, sier Julie Helgesen.

I pausen mellom disse to kampene skal hun drille resten av laget på angrepsspill samt hvordan man skal dekke best mulig opp i eget forsvar.

- Hele laget sto for en solid innsats, men vi har mye å gå på, sier HBBKs spillende trener.

Helst hadde hun ønsket seg litt bedre motstand i Jevnakerhallen. Dessverre var Ullern sørgelig svake. 55 poengs seier betyr en drepende kjedelig basketballkamp.

- Men det er godt å være i gang igjen selv om det er en vei å gå før vi er mer stabile, sier Julie Helgesen, som ikke tror Ullern er representative for styrken til de andre motstanderne i 1. divisjon.

HBBKs lag: Anita Danielsen 20 (poeng), Julie Helgesen 18, Marianne Sand 17, Ida Hamremoen 14, Ellen Hansen 10, Kristi Strøm Lie 4, Lisa Halvorsen 4, Erica Solberg 2.