Gå til sidens hovedinnhold

Har startet klatringen

Artikkelen er over 12 år gammel

Seniorlaget til Hønefoss Basketballklubb starter på aller nederste nivå i Osloserien i år. Målet er rask klatring i divisjonssystemet.

I forrige sesong spilte HBBK-seniorene i Buskerudserien, men i høst er det lag fra Oslo og omegn som er motstandere. Trener Stig Eriksen forteller at det er et valg gjort med tanke på fremtiden som ligger bak byttet.

- Motstanden var ikke all verden i Buskerudserien, og ofte ble det to kamper på samme dag. Vi ville gå til Osloserien for å få bedre motstand på sikt, sier han.

Starter nederst

Så langt er riktignok ikke motstanden den aller sterkeste. For å få spille i Osloserien måtte HBBK starte på nederste nivå, som er 6. divisjon. Målet er å klatre så raskt som mulig i divisjonene.

- Vi hadde vel håpet å kunne komme inn i 4. divisjon, men der var de strikse i Osloserien. Vi måtte begynne nedenfra, forteller Eriksen.

- Derfor tar vi sesongen som den er, og satser på opprykk.

Årets seniorlag er en fin blanding av rutinerte spillere og gode juniorer.

- Vi tviholder på veteranene så lenge vi kan. Det er viktig å ha med noen med erfaring. Og de holder mål i massevis på dette nivået, sier Eriksen.

- For de unge spillerne er det bare positivt å spille med seniorene. Vi har to-tre juniorer som holder veldig høyt nivå, og de hever seg på seniorlaget, sier han.

Flaggskip

Foreløpig har man ikke de største ambisjonene for seniorlaget, utover det å krabbe seg oppover i Osloserien. Men på sikt mener Eriksen det er viktig å få et slagkraftig seniorlag.

- Det betyr mye å ha et flaggskip, noe de yngre spillerne kan strekke seg etter, sier han.

Og Eriksen forsikrer om at seniorspillerne er seriøse nok - spill i 6. divisjon til tross.

- Det skal først og fremst være gøy å spille basket. Men med en gang vi møtes til trening blir det seriøst så det holder, forsikrer Eriksen, og legger ikke skjul på at konkurranseinstinktet er inntakt også hos garvede veteraner.

Serieåpningen har vært noe variert. Mot Oppsal nylig leverte laget en tredjeperiode som var veldig bra, men i åpningskampen mot Nordstrand ble det et tap.

- Vi hadde veldig redusert mannskap i den kampen. Men det spilles trippel serie, og Nordstrand er et lag vi ikke skal ha problemer med å slå til vanlig. Dette skal vi klare, sier Stig Eriksen i Hønefoss Basketballklubb.

Laget spiller hjemmekamp mot Fagerborg i helgen.