HSK-jentene overrasket på bortebane

GLADE JENTER: Nå kan HSK-jentene juble igjen. Fire seire på fem kamper er fasiten så langt i høst.

GLADE JENTER: Nå kan HSK-jentene juble igjen. Fire seire på fem kamper er fasiten så langt i høst. Foto:

Av

Det unge HSK-laget dro lørdag til Hokksund med lave skuldre og lave forventninger, men dro hjem med en imponerende seier.

DEL

Innsendt HSK vant til slutt 28-26, og fikk med seg to viktige poeng.

Mange av Hønefoss-jentene spiller også i J18 A-serien, og de hadde friskt i minne kampen de tapte stort mot flere av disse Hokksund-jentene som også spiller i 3.-divisjon for Hokksund. Så veldig stor tro på at dette skulle gå Hønefoss sin vei, var kanskje ikke helt til stedet.

I tillegg manglet HSK Maren H. Johansen, som forsvinner fra laget etter jul på grunn av militærtjeneste, Iselinn Aasen og Gina Engen – da blir det tynt i den bakerste rekken.

Lave skuldre

Siden HSK ikke hadde så høye skuldre, og siden det ikke var forventet å ta med to poeng hjem – så var jentene veldig avslappet og i meget godt humør, og satte som mål at Hokksund skulle få kamp om de to poengene – men det viktigste: Jentene skulle ha det gøy.

LES OGSÅ: Toppsjefen hyller Hønefoss: – Jeg ble veldig positivt overrasket

REDDET MYE: Marte Brøndum gjorde nok en god kamp mot Hokksund.

REDDET MYE: Marte Brøndum gjorde nok en god kamp mot Hokksund. Foto:

I begynnelsen av første omgang så det ut som om at Hokksund skulle vinne – de ledet for det meste med 4–5 mål. Men bakerst hos Hønefoss står Marte Brøndum, en målvakt som har høy klasse. Så når hun redder fra gjennombruddshissige Hokksund-jenter, tar kontringene, og i tillegg har lest seg godt opp hvor de beste skyter – så skjer det også noe positivt med angrepsspillet til HSK.

Raske kanter

Som deretter begynte å holde stort tempo framover. Trener Cato Nordberg satte inn Camilla Jacobsen, en meget rask høyreving. Så når hun på høyre ving, Josefine Bråthen på venstre ving – og både Eirin Løkkemo og Marie Hella begynner å løpe framover – da blir det mye fart, og da sitter også kontringsspillet. Camilla satte inn tre kontringer og to flotte skudd fra høyrekanten. Så dette var gøy. HSK spilte også store delen av kampen med to streker – og da ble det rom for både Ingeborg Røine og Guro Bråten.

GUIDE: HSK-spiller Ingeborg Røine scoret fem mål mot Hokksund, og ble delt HSK-toppscorer med Camilla Jacobsen.

GUIDE: HSK-spiller Ingeborg Røine scoret fem mål mot Hokksund, og ble delt HSK-toppscorer med Camilla Jacobsen. Foto:

Det var gøy å stå på sidelinjen å se jentene til tider briljere ute på banen med mye godt spill.


Bakover jobbet også jentene veldig godt, forsvaret flyttet ben etter ballen – og var ute og låste ned spillerne til Hokksund. Det bredde seg etter hvert en stor frustrasjon hos jentene fra Hokksund.

Da det sto 21.52 på tavla hadde HSK passert Hokksund med to mål, og derfra og ut klarte ikke Hokksund å ta igjen forspranget. HSK vant med de to målene som skilte lagene de siste åtte minuttene.

Nå er det bare én kamp igjen før jul. 15. desember skal HSK-jentene møte Skrim i Kongsberg, der tidligere Hønefoss-spiller Tonje Kløvstad holder til.

Kampfakta:

3.-divisjon håndball kvinner avdeling 1: Hokksund2-Hønefoss SK 26-28 (13-12)
Kampsted: Sentrumshallen Hokksund
Dommere: Terje Kolstad og Jan Andre Fedreheim
Utvisninger: Hokksund2 1x2 min.
HSK straffer: Ingunn Olsen (1), Sofie Nordberg (3).
Marte Brøndum redninger: 42 %
HSK sitt lag (spillemål i parentes): Tonje Gaathaug (1) Marie Hella (2) Josefine Rooth Bråthen (2) Eirin Løkkenmo (2) Nanna Sofie Arntzen. Ingunn Olsen (2) Camilla Jacobsen (5) Sofie Nordberg (1) Ingeborg Røine (5) og Guro Bråten (4)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken