Gå til sidens hovedinnhold

God start på 1. divisjon

Artikkelen er over 10 år gammel

Damelaget til Hønefoss Basketballklubb startet helgen og serien med en seier, men gikk på et tap søndag.

Lørdag ble Asker slått komfortabelt 64-53 i Ringerikshallen.

- Det var viktig for oss å få en god start på sesongen. Det er mange gode lag i denne ligaen og på Asker møtte vi mange spillere som har erfaring fra den øverste divisjonen, sa en fornøyd Ola Gravem Knutsen til Ringerikes Blad etter lørdagens seier.

HBBK-treneren var fornøyd med å ta med seg seieren, men var ikke like fornøyd med alt jentene hans gjorde ute på banen.

- Det ble litt for mange tilfeldigheter der ute på banen. Vi mister ballen mange ganger i farlige posisjoner og slipper til Asker-spillerne på en unødvendig måte, forteller Gravem Knutsen.

Aldri tvil

Etter en oppløftende start på kampen, slapp HBBK-jentene seg ned og lot gjestene komme inn i kampen igjen. Midtveis var stillingen 31-27 til Hønefoss-jentene, men etter hvilen var det liten tvil om hvor seieren kom til å havne.

- Asker-spillerne har god organisering og grunnferdigheter, men jeg synes vi kontrollerte kampen ganske bra etter pause.

- Det var en tøff kamp, og det var veldig godt for jentene at de kunne ta med seg en seier i den første hjemmekampen, sier HBBK-trener Ola Gravem Knutsen.

Tapte søndag

HBBK-jentene tapte søndag bortemøtet med Bergkameratene 41-57. Midtveis sto det 19-31.

- Vi får en veldig dårlig start og møtte rett og slett ikke opp til den første perioden. I den tredje perioden løfter vi oss og vi er faktisk bare ett poeng bak før den siste perioden. Da bommer vi noen skudd i starten og da er kampen i realiteten avgjort, sier trener Ola Gravem Knutsen.

Følgende spillere scoret poeng i kampen mot Bergkameratene: Julie McCarthy 16, Mette Bjørgen 8, Ida Hamremoen 8, Anette Tronrud 5 og Elin Gulbrandsen 4.