God start på 1. divisjon

Mette Bjørgen sto bak mye av det offensive spillet til Hønefoss i kampen mot Asker.

Mette Bjørgen sto bak mye av det offensive spillet til Hønefoss i kampen mot Asker. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Damelaget til Hønefoss Basketballklubb startet helgen og serien med en seier, men gikk på et tap søndag.

DEL

Lørdag ble Asker slått komfortabelt 64-53 i Ringerikshallen.

- Det var viktig for oss å få en god start på sesongen. Det er mange gode lag i denne ligaen og på Asker møtte vi mange spillere som har erfaring fra den øverste divisjonen, sa en fornøyd Ola Gravem Knutsen til Ringerikes Blad etter lørdagens seier.

HBBK-treneren var fornøyd med å ta med seg seieren, men var ikke like fornøyd med alt jentene hans gjorde ute på banen.

- Det ble litt for mange tilfeldigheter der ute på banen. Vi mister ballen mange ganger i farlige posisjoner og slipper til Asker-spillerne på en unødvendig måte, forteller Gravem Knutsen.

Aldri tvil

Etter en oppløftende start på kampen, slapp HBBK-jentene seg ned og lot gjestene komme inn i kampen igjen. Midtveis var stillingen 31-27 til Hønefoss-jentene, men etter hvilen var det liten tvil om hvor seieren kom til å havne.

- Asker-spillerne har god organisering og grunnferdigheter, men jeg synes vi kontrollerte kampen ganske bra etter pause.

- Det var en tøff kamp, og det var veldig godt for jentene at de kunne ta med seg en seier i den første hjemmekampen, sier HBBK-trener Ola Gravem Knutsen.

Tapte søndag

HBBK-jentene tapte søndag bortemøtet med Bergkameratene 41-57. Midtveis sto det 19-31.

- Vi får en veldig dårlig start og møtte rett og slett ikke opp til den første perioden. I den tredje perioden løfter vi oss og vi er faktisk bare ett poeng bak før den siste perioden. Da bommer vi noen skudd i starten og da er kampen i realiteten avgjort, sier trener Ola Gravem Knutsen.

Følgende spillere scoret poeng i kampen mot Bergkameratene: Julie McCarthy 16, Mette Bjørgen 8, Ida Hamremoen 8, Anette Tronrud 5 og Elin Gulbrandsen 4.

Artikkeltags