Gå til sidens hovedinnhold

Full retrett av Hønefoss

Artikkelen er over 19 år gammel

Damelaget til Hønefoss Basketballklubb er klar for 1. divisjonsspill. På overtid ble klubben tildelt en ledig plass i avdelingen.

I slutten av forrige uke ble klubben tipset om at det kunne vært mulig å få plass i 1. divisjon med sitt damelag. Da klubben ble gjort klar over at 1. divisjonen utelukkende bestod av lag fra Oslo-området, satte noen få personer nærmest himmel og jord i bevegelse for å få et lag påmeldt i avdelingen.

- Vi er veldig glade for at vi får være med i serien, sier Julie Helgesen. Hun er blant spillerne på årets HBBK-lag.

Ting er skjedd så raskt at man foreløpig ikke har hatt tid til å få noen til å ta på seg treneransvaret for laget. Klubben har likeledes heller ikke mottatt den reviderte spilleplanen. I og med at klubben kom sent på banen, må hjemmekampene i 1. divisjon legges til Jevnakerhallen. Men klubben har i alle fall spillere og pågangsmot til å spille mot landets nest beste damelag.

- Vi er såpas gode at vi hører hjemme i 1. divisjon. I fjor vant vi sluttspillet i 2. divisjon suverent, sier Julie Helgesen, som dermed mener damelaget er godt nok kvalifisert for å delta i 1. divisjon.

Basketballveteranen kommer til å spille en sentral rolle på årets HBBK-lag. Selv om hun kommer til å ta hovedansvaret ute på banen, skal hun få god hjelp av andre spillere som har erfaring fra eliteserien.

Inger-Lise Ruud, Ida Hamremoen og Anita Danielsen har alle sagt ja til å spille i 1. divisjon. Dessuten skal flere av klubbens juniorer spille på seniorlaget. Blant disse finner vi juniorlandslagsspilleren Marianne Sand.

HBBK-spillerne skal innen kort tid på sin første fellestrening. At laget ikke er kommet lenger i sesongforberedelsene gir i følge Julie Helgesen ingen grunn til bekymring.

- Alle har trent på hvert sitt hold. Samtlige er i bra form. Kondisjonen bekymrer meg ikke. Det som henger litt etter er samspillet, sier Julie Helgesen.

Hvor mye deltakelsen i 1. divisjon koster klubben, vet ingen helt eksakt. Det eneste som er sikkert er at det på langt nær blir så kostbart som styret i klubben tidligere trodde.

Det kommer av at samtlige lag, med unntak av Hønefoss, hører hjemme i Oslo eller Bærum. Styret trodde at 1. divisjon var en landsomfattende serie. Dessuten er påmeldingsavgiften på 1.000 kroner og ikke slik enkelte trodde et femsifret beløp.

- Merkelig at klubben ikke har undersøkt litt nærmere rundt det med økonomien. Det er amatørmessig, sier Julie Helgesen, som tross alt synes det er godt at tingene til slutt ordnet seg for spillerne og klubben.

Disse lagene er med i 1. divisjon for damer:

Hønefoss, Asker, Centrum, Høybråten, OSI, Persbråten, Sandvika og Ullern. Første seriekamp for HBBK: 14. oktober i Ringerikshallen mot Ullern.