Gå til sidens hovedinnhold

Full pott for HBBK

Artikkelen er over 12 år gammel

Juniorjentene til Hønefoss basketballklubb sikret to seire mot Bygdøy og Halden.

Lørdag var det Bygdøy som var motstanderen. De kom med klar beskjed om at de skulle revansjere tapet mot HBBK sist, men slik skulle det ikke gå.

HBBK-jentene fikk en god start, og da Lise Løken satte inn en trepoenger etter fem minutterm og laget ledet med 10-0, så det hele ut til å bli en grei gjennomkjøring. De to første periodene ble likevel relativt jevnspilte, selv om HBBK vant begge med henholdsvis 14-11 og 10-6. I tredje periode festet HBBK-jentene virkelig grepet, tettet igjen forsvaret, og vant perioden 16-4. Siste periode fortsatte på samme gode måte, og HBBK-jentene kunne gå av banen med en solid seier på 54-26.

Jentene som spilte (antall poeng i parentes): Stine M. Kristoffersen (2), Marie Skogsholm (2), Elin Kvisgaard Guldbrandsen (8), Siri Granheim (12), Lise Løken (14), Julie Lad (6), Christine Bakke (2), Susanne Kleveland (6) og Maiken Johnsen (2)

Søndag var Halden motstander, og jentene så fram til å prøve å kapre sin første seier mot dette laget. Tre ganger har de tapt for Halden, men etter gode kamper og treninger i det siste var det en viss optimisme i gjengen denne gangen.

Jentene startet meget godt, og fikk de fire første poengene, men den første perioden ble likevel jevnspilt, med 13-10 til HBBK. I den andre perioden viste jentene virkelig oppløftende ting, og klarte kunststykket å vinne perioden 25-9.

I den tredje perioden klarte ikke jentene helt å holde på konsentrasjonen, slik at Halden vant perioden 13-10. Selv om den siste perioden startet noe dårlig, klarte jentene å hente seg inn igjen, slik at de vant den 14-11. Da resultatet 62-47 lyste mot jentene ved kampslutt, var det en fornøyd jentegjeng som kunne takke for kampen.

Denne gangen var nok jevnheten i laget utslagsgivende. Da lagets mest kjente spiller, Lise Løken, fikk frimerke, sto andre opp og scoret til Haldens store fortvilelse. Hele fire jenter scoret tosifret, og det sier seg selv at det blir vanskeligere å spille forsvar mot et slikt lag.

Christine Bakke ble denne gangen toppscorer med 18 poeng, og det er moro for en treningsvillig spiller som henne å plukke så mange poeng. Etter at juniorjentene nå har fire seire på rad, blir de resterende kampene spennende. Førstkommende søndag er serieleder Centrum Tigers motstandere i Ringerikshallen, og med samme gode spill, kan dette fort bli en jevn kamp.

Jentene som spilte (poeng i parentes): Stine M. Kristoffersen, Marie Skogsholm (2), Elin Kvisgaard Guldbrandsen (13), Siri Granheim (10), Lise Løken (10), Julie Lad (5), Christine Bakke (18), Susanne Kleveland (4) og Maiken Johnsen.