Nylig ble Fridtjof Sæther Tischendorf kåret til årets unge idrettsnavn i Ringerikes Blad. Nå får han tillit fra Snowboardforbundet, og er med i troppen som reiser til Moskva.

Til helgen kjører han verdenscup i Russlands hovedstad sammen med to andre norske juniorer - Isak Ulstein og Emil Andre Ulsletten.

Dermed får talentene erfaring i stilashopp, som stadig blir en større del av konkurransesesongen.

Forventer høyt nivå

– Fridtjof har vært med på to FIS-konkurranser på stilas så langt denne sesongen, i Sør-Korea og Tyskland, mens Isak aldri har kjørt stilashopp tidligere. Emil har mye erfaring fra slike konkurranser og har vunnet Air & Style, sier talentutviklingsansvarlig i Snowboardforbundet, Marius Håker i en pressemelding.

Så langt har FIS sine big air-konkurranser blitt vunnet av gigantene Mark McMorris, Maxence Parrot og Norges egen Marcus Kleveland. Når OL-kvalifiseringssesongen fortsetter i Moskva forventes det høyt nivå. 

– Det hadde vært gøy å komme til finalen, da får man to ekstra hopp. Det er ganske utfordrende med stilaskonkurranser fordi du ikke får kjørt noe særlig. I tillegg er hoppene forskjellig fra konkurranse til konkurranse. Du må være steinhard mentalt dersom du skal få det til best mulig, sier Fridtjof Sæther Tischendorf.

LES OGSÅ: Fridtjof Tischendorf vant pris: – Alt vi ønsker å se hos en vinner

Fornøyd med opplegget

Han har gode ord om Snowboardforbundets nye talenutviklingsprogram.

– Vi hadde en koselig tur til Breckenridge før jul. Jeg føler vi er en god gjeng og Håker gjør en bra jobb med å passe på oss. Det føles veldig bra å ha en trener som er dedikert til oss, så jeg tror det kan by på mye bra fremover.

Kaldt i Moskva

Tischendorf kan vente seg en ekstra utfordring når han skal sette utfor stålkonstruksjonen i den russiske hovedstaden. Det meldes nemlig om at det skal bli ned mot 25 minusgrader i Moskva til helgen.

– Å kjøre snowboard i 25 minusgrader er omtrent som å kjøre på sand – det lugger fælt. Heldigvis blir det kunstsnø på stilashopp, og det blir til is i 30 minus. Så det blir nok nærmere «norske kjørerforhold» tenker jeg, sier Marius Håker.

Konkurransen sendes fra 1700 på lørdag på Eurosport-player.