Disse jentene er best i Buskerud: – Gir håp for framtiden

KRETSMESTERE: Fornøyde jenter sikret Holeværingens J17-lag kretsmesterskap.

KRETSMESTERE: Fornøyde jenter sikret Holeværingens J17-lag kretsmesterskap. Foto:

Av

Holeværingens J17-lag kronet en god 2019-sesong med å bli kretsmestere i Buskerud.

DEL

InnsendtForrige vinter ble samarbeidet mellom Holeværingen, Haugsbygd, Heradsbygda, Sokna og HBK en realitet for jentene i 2003- og 2004-kullet. Samarbeidet ble opprettet for å legge til rette for videre utvikling, og sikre rekruttering til HBK’s damelag på sikt.

Sammenslåingen har ført til en stor treningsgruppe på rundt 35 jenter, og det har vært to lag som har spilt i J17-klassen denne sesongen. I tillegg til å stille i J17-klassen, har jentene også kunnet hospitere og bidra mye på HBKs lag i 3. divisjon i år.

GODT OPPMØTE: Et samarbeid mellom flere klubber sørger for en bedre treningshverdag.

GODT OPPMØTE: Et samarbeid mellom flere klubber sørger for en bedre treningshverdag. Foto:

LES OGSÅ: Slår sammen fem klubber for at Malin (14), Ingeborg (13) og Othelie (15) skal nå drømmen

Førstelaget vant sin serie på våren veldig klart, og kvalifiserte seg dermed for interkretsserien i høstsesongen. Interkretsserien samler de beste lagene fra Buskerud, Vestfold og Telemark, så det har blitt tøff matching i høst.

Nå er siste seriekamp spilt, og førstelaget havnet midt på tabellen. Jentene ble med dette det beste laget fra Buskerud i interkretsserien, og man er dermed kretsmester. Dette er en meget sterk prestasjon i og med at jentene på 14, 15 og 16 år og har spilt mot jenter som er både ett og to år eldre i J17-klassen.

LES OGSÅ: Synne (21) trener lokalt guttelag: – Fordommene provoserer

Andrelaget har spilt i Buskerud-serien både på våren og høsten. De har også levert god innsats og mye bra spill gjennom sesongen.

Samholdet og treningsiveren som denne gruppa har vist gjennom sesongen gir godt håp for framtiden til jente- og damefotballen i distriktet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags