Silje Nyhagen (25) fikk gjev pris: – Har «bøttet» inn mål hvert år

STJERNE: Silje Nyhagen er jaktet på av flere toppklubber, men vil helst bli værende og ta HBK til toppen av norsk fotball.

STJERNE: Silje Nyhagen er jaktet på av flere toppklubber, men vil helst bli værende og ta HBK til toppen av norsk fotball. Foto:

HBK-profilen Silje Nyhagen er kåret til årets spiller i 1.-divisjon av Støtt Norsk Kvinnefotball.

DEL

– Silje har stått på blokka til mange toppserielag, men har valgt å følge hjertet sitt, nemlig hos Hønefoss BK. Silje har vist med Hønefoss at de kan få til det meste og mye av det som skjer står Silje bak. Silje har vært en dominerende spiller i de fleste kamper og ikke minst imponert oss med det hun har vist i år. Vi synes Silje fortjener prisen årets spiller i 1.-divisjon, skriver Støtt Norsk Kvinnefotball i sin begrunnelse.

Støtt Norsk Kvinnefotball har over 30.000 følgere på Facebook, og er kjent for å følge kvinnefotballens øverste divisjoner tett. De har gått sammen med Hordalandsfotball, Kvinneidrett.no, og Oslofotballen for å lage årets priser, og blant annet kommet fram til at Nyhagen var årets spiller i 1.-divisjon.

LES OGSÅ: Super-Silje (25) har avgjort framtiden: – Det har kommet mange fristende tilbud

– Etter en lang diskusjon og mye fram og tilbake falt vi på Hønefoss-spiller Silje Bekkåsen Nyhagen. Silje har vært svært delaktig i å ta Hønefoss BK opp til 1.-divisjon og har hvert år uansett divisjon bøttet inn mål, skriver de videre.

147 mål

HBKs superspiss kom til klubben fra Øvrevoll/Hosle i 2016. Siden det har hun tatt dem til toppen av førstedivisjon som kaptein, og scoret hele 147 på veien.

LEVERTE IGJEN: Silje Nyhagen har nok en gang hatt en strålende sesong på topp for HBK.

LEVERTE IGJEN: Silje Nyhagen har nok en gang hatt en strålende sesong på topp for HBK. Foto:

– Dette er stort for Silje og for klubben. Dette er det hold i. De som har tatt denne vurderingen er nok de som følger toppserien og førstedivisjon aller tettest. Det er fagfolk. Denne prisen henger aller høyest for meg, sier HBK-trener Jan Gundro Thorstensen.

Nyhagen var også nominert til årets spiller under «Fotballfesten» som ble sendt på Max tidligere denne uken. Den prisen stakk Fløyas Cecilie Nergård av med.

– Jeg setter veldig pris på nominasjonen, og det gir enda mer motivasjon inn mot neste sesong. Jeg har mange som har hjulpet meg masse i år og jeg vil takke dem og laget mitt, sa Silje Nyhagen til Ringerikes Blad om den nominasjonen.

LES OGSÅ: Silje (25) kan bli kåret til årets spiller

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags