Dermed har oransjetrøyene erstattet Eirik Wollen Steen (24). Den hurtige stopperen signerte tidligere i januar en toårskontrakt med eliteserieklubben Bodø/Glimt.

Inn for Bjarg-gutten kommer altså en bergenser. Solli er fostret opp i Vadmyra IL. Etter et kort opphold i Fyllingen, gikk ferden videre til Løv-Ham i 1. divisjon for den lovende stopperen. Samtidig som Fredrik Haugen forsvant til Brann fra løvene, gikk Solli til eliteserien og Vålerenga. Der spilte han 14 kamper før Hønefoss hentet ham til Ringerike.

I 2015 forsøkte han seg i Viking, men det ble med to kamper for siddisene. Nå er Raufoss og Asker også tilbakelagt. Familiemannen har vendt hjem til Bergen, fått jobb som lærerassistent – og skrevet under for to år i Åsane.

Ville ha bergensere

– Det blir en hektisk hverdag, men vi prøver. Jeg håper det går fint. Åsane har vært veldig forståelsesfulle og positive. De har prøvd å legge til rette slik at dette skal gå rundt. Jeg har følt meg ønsket. Det, kombinert med muligheten til å spille i 1. divisjon, har gjort at jeg har sagt ja, sier Solli til Bergensavisen.

Med en sønn på halvannet år og et nytt barn på vei er det ikke rart 27-åringen måtte avvente litt. Men til slutt fikk altså Åsane svaret de hadde håpet på. Nå ser Solli frem til å bo hjemme i Bergen igjen.

– Jeg synes det er spennende å være tilbake. Mye dårlig vær, men det er jo ikke noe nytt, humrer han.

– Vi kommer nærmere familiene våre – og nå blir også sønnen min bergenser, påpeker 27-åringen, som har reist mye rundt på Østlandet de siste årene.

– Alle kan slå alle

– Hva tenker du om sesongen som venter?

– Det blir spennende. Vi har fått inn noen nye spillere, og noen har dratt. Ligaen blir superhard i år. Det er tre lag som på papiret skulle vært høyere oppe, men alle som har vært i 1. divisjon vet at alle kan slå alle her. Det blir jo spennende med Viking, også. Man vet aldri. Bare se på Fredrikstad, påpeker Solli om klubben som presterte å rykke ned til nivå tre i fjor.

Tre lag rykket ned fra eliteserien i fjor: Viking, Aalesund og Sogndal.

Solli går altså inn for Steen. Med Sindre Austevoll ute i minst et halvt år til, er det duket for at Fredrik Heggland eller Magnus Bruun-Hansen kan bli hans makkere.

– Steen er en annen spillertype enn jeg er, så jeg erstatter ham ikke på den måten. Men jeg håper jeg tar med meg mye erfaring, og at jeg kan bidra på min måte. Jeg tror Steen vil gjøre det bra i eliteserien, sier Solli.

– Samlende lederfigur

– Han er en spiller med erfaring. Aleksander kan være en samlende lederfigur. En som tilfører oss noe i oppspillfasen, og har en bra ryddekraft, sier sportslig leder i Åsane, Trond Bjørndal.

– Han er en ganske annerledes stoppertype enn Steen?

– Ja, skal godt gjøres å klone verken den ene aller andre. Det er to ulike spillere, men vi får noe og mister kanskje noe. Sånn er det bare, sier Bjørndal.