Gå til sidens hovedinnhold

- For stor respekt for BK

Artikkelen er over 13 år gammel

(HBBK - BK 64-76) Hønefoss Basketballklubb sto nærmest med lua i hånda i den første perioden i toppoppgjøret mot Bergkameratene. Det kostet dem seieren.

- Den første perioden ødela alt. Jeg føler at flere av oss hadde litt for mye respekt for de tidligere BLNO-spillerne til Bergkameratene. Akkurat som i det første oppgjøret mot BK i høst, spilte vi for dårlig i den første perioden, forteller spillende trener i HBBK, Stig Eriksen. HBBK tapte den første perioden hele 8-21.

Bergkameratene har flere spillere som har spilt for den tidligere BLNO-klubben Kongsberg Penguins. Flere av disse er også landslagsspillere for Norge.

- Vi har for stor respekt og får prestasjonsangst. Jeg merker det veldig godt på praten mellom våre spillerne. Slik BK-spillerne blir omtalt skulle man tro at de var noen guder, sier Eriksen.

Opprykksrival

Bergkameratene og Hønefoss BBK ser ut til å være de to beste lagene i 2. divisjonsavdelingen for Telemark, Vestfold og Buskerud. Alle lagene i avdelingen skal møte hverandre tre ganger i løpet av sesongen, men med to tap mot opprykksrivalen blinker det et blått lys for HBBKs opprykksmuligheter. Foruten lørdagens 64-76 tap, tapte HBBK 50-64 mot Bergkameratene i Kongsberg tidlig i november.

- Jeg ser nesten ikke for meg at Bergkameratene taper mot andre lag i avdelingen. Ettersom vi nå har tapt to ganger mot dem og det kun gjenstår ett innbyrdes oppgjør, ser det stygt ut. Det er litt trist for vi er helt på høyde med dem, mener Stig Eriksen.

Sterk opphenting

Etter den svake førsteperioden klart faktisk Hønefoss-guttene å spille seg inn i matchen igjen. Andreperioden endte uavgjort, mens den tredje endte med trepoengsseier til HBBK. To minutter ut i den fjerde og siste perioden sto det 54-58.

- Bergkameratene var på hæla i tredjeperiode og begynnelsen av den fjerde. Vi hevet oss i forsvar og det ga uttelling også offensivt. Dessverre resignerte vi litt mot slutten, sier Eriksen, som tross tap var tilfreds med sine spillere etter kampen.

- Jeg er stolt av det vi viser i de tre siste periodene. Til sammen vinner vi disse med ett poeng, påpeker han.