Har du hørt om denne idretten? I helgen er det NM i Ådal

VOKSER: Dette er nå en NM-gren. Her tester Stian Hylderås Baksvær (31) og sønnene Noah (10) og Jacob (6,5) footgolf i forbindelse med en reportasje i sommer.

VOKSER: Dette er nå en NM-gren. Her tester Stian Hylderås Baksvær (31) og sønnene Noah (10) og Jacob (6,5) footgolf i forbindelse med en reportasje i sommer. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ringerike golfklubb er valgt som vert for årets NM i footgolf på lørdag. Dagen etter ønsker klubben velkommen til åpen dag med gratis spill for alle.

DEL

InnsendtFootgolf er en sport med økende popularitet både i Norge og internasjonalt. Norwegian footgolf Associationsamler aktive utøvere til turneringer, deriblant NM. I år er NM i Footgolf igjen lagt til Ringerike Golfklubb’s bane på Ringmoen i Ådal.

På lørdag ventes de beste spillerne fra hele landet, deriblant også lokale deltakere. Det konkurreres i single og double, i dame og herreklasse.

– Dette er en god anledning for å bli litt mer kjent med en fremadstormende sport som har lav terskel for deltakelse. Det er heller ikke for sent å melde seg på som utøver, melder Tine Holm-Hansen, styremedlem i Ringerike Golfklubb.

Åpen dag søndag

Sommeren på golfbanen har vært tørr, men det har vært jobbet hardt med å så og pleie tørre greener etter en uheldig situasjon med manglende vannpumper.

Det gode resultatet har golfklubben lyst til å vise frem, og inviterer både gamle og nåværende medlemmer, i tillegg til de som bare er litt nysgjerrig på golfsporten til åpen dag på søndag. Her kan spillere med medlemskap i en golfklubb spille en gratis runde golf på banen.

– Vi vil også vise frem sporten vår til de som er nysgjerrige på den, og gi tidligere spillere mulighet til en oppfriskning, sier Holm-Hansen.

Proff veiledning

– Derfor stiller vi med en proffspiller som kan gi veiledning på golfslagene på Driving rangen. Vi inviterer også til å delta på natursti, hvor premien er et golfkurs. Ta gjerne også turen innom om du bare har lyst på vaffel og kaffe i trivelig selskap!

– Vi kan by på flott natur og frisk luft hvor unge og eldre, flinke eller mindre flinke, kan spille sammen. Det gir mosjon og gode, sosiale opplevelser. Ta med venner, familie, kjæreste eller kollegaer og test ut om golf eller footgolf i Ringerike Golfklubb kan være noe for dere, sier Tine.

LES OGSÅ: – Vi var i en økonomisk hengemyr, men har tro på en ny giv


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags