Får spille EM og VM med flagget på brystet

Elisabeth Hammerstad (20) er tatt ut til EM og VM i beach-håndball.

Elisabeth Hammerstad (20) er tatt ut til EM og VM i beach-håndball. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Elisabeth Hammerstad (20) gleder seg til å show-spille i sanden, når hun nå har blitt HSKs første A-landslagsspiller.

DEL

Elisabeth Hammerstad er en av Hønefoss Sportsklubbs mest lovende håndballspillere, og har spilt en rekke gode kamper i årets 1. divisjon.

Nå har ungjenta tatt enda et steg; å få sjansen på A-landslaget i beach-håndball.

- Ja, jeg må innrømme at jeg ble litt overrasket da jeg fikk meldingen fra Norges Håndballforbund, om at jeg var en av 10 som skal kjempe for Norge i både EM og VM denne måneden, sier Elisabeth.

Ydmyk og glad

Søndag kom hun hjem fra en treningssamling i Ungarn, og selv om det gikk bra der, gjentar hun at det var uventet å få en plass på laget.

- Vi var mange som kjempet om landslagsplasser, og nivået er høyt. Derfor er jeg både ydmyk og glad nå.

- Morsomt å showe litt

Elisabeth Hammerstad har alltid likt å spille beach-håndball om sommeren, men HSK har ikke satset spesielt på denne mer showpregede formen for håndball.

- I fjor hadde vi lag i klubben som spilte i serien, men i år har vi ikke serielag. Men jeg har trent litt likevel.

20-åringen stortrives når det spilles håndball i sanden.

- Det blir noe annerledes enn vanlig håndball. Her handler det om helt andre regler. Det blir nesten som å blande håndballspillet med turnøvelser - og så er vi bare fire på banen. Jeg synes imidlertid det er morsomt når vi kan showe litt på banen - ta piruetter og flyvere, og mye mer som gir «ekstrascoringer».

- Dette blir fantastisk

Elisabeth ser fram til å møte Europas beste i Danmark fra 9.-15. juli, og etterpå få være med på drømmeturen til Colombia i slutten måneden.

- Dette blir fantastisk. Jeg gleder meg veldig til å spille mot de beste i verden. Og selv om jeg var med på det norske juniorlandslaget til EM i 2011, blir dette noe helt annet. A-landslaget er det største man kan spille på, og derfor er jeg overveldet og utrolig glad over å få sjansen, sier Elisabeth Hammerstad, med en stemme som ikke kan skjule gleden.

EM starter altså i Randers 9. juli, og Norge skal møte Ukraina, Polen, Ungarn, Russland og Kroatia i de innledende kampene. VM-oppsettet er ikke klart ennå.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags