Med en slik markant økning i både den generelle interessen for ATV og for selve Norgescupen, er det ikke noe tvil om at den lokale motorsportklubben ser svært lyst på fremtiden.

– Det har vært en eksplosiv vekst i antall ATV-førere her i klubben vår. Spesielt i aldersgruppen under 10 år har økningen vært helt fantastisk, og nå har vi rundt 400 medlemmer i klubben, forteller Bredesen.

Planene klare

Med så mange medlemmer i klubben kan det til tider bli kapasitetsproblemer på Bergermoen, men en planlagt bane for de mellomste motorcrossyklene skal kunne ta av for noe av trafikken på banen.

– Vi har planer og en ny bane og mye av skogen er ryddet, men dette gjøres jo på dugnad og det er ikke alltid like enkelt å få folk til å stille opp. Derfor tør vi ikke gå ut og si at den nye banen skal være ferdig til et bestemt tidspunkt, men velger heller å si at en ny bane er på gang, sier Kjetil Bredesen.

På spørsmål om hvorfor spesielt ATV har blitt så enormt populært det siste året har ikke Bredesen noe godt svar, men mener at det er flere faktorer som spiller inn.

– For det første er det enklere og billigere å komme i gang med ATV enn det er med motocross. I tillegg er ATV-sporten relativt fersk her, og da stiller nesten alle på samme nivå når de starter opp. Utover dette er det vanskelig å gi noe bestemt svar på hvorfor ATV har blitt så populært, sier Bredesen.

Hele eliten

I helgens Norgescup-runde var rundt 90 ATV-førere fra hele norgeseliten på plass, inkludert de fleste av de lokale ATV-førerne. Flere av utøverne fra Jevnaker Motorklubb har markert seg svært positivt i tidligere sammenhenger, og mange ventet at de også ville blande seg inn i tetstriden på hjemmebane.

I eliteklassen ble Jevnaker-føreren Trond Viggo Vestby nummer 10 i et meget sterkt felt, mens Henrik H. Jonassen, Morten H. Jonassen, Kristoffer Brørby, Heidi Beate Skålbones, Anders B. Svenskerud og Erik Jonassen alle markerte seg positivt i sine respektive klasser.