Emil Sørgård tok bronse i NM

Emil Sørgård kom på tredjeplass i NM for 17-åringer.

Emil Sørgård kom på tredjeplass i NM for 17-åringer. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

På Gåsbu i Hedmark.

DEL

Lørdag kom Emil Sørgård fra Ringkollen Skiklubb på 3. plass i 10 kilometer fristil i 17-årsklassen i junior-NM.

Sørgård var 15,3 sekunder bak vinneren, Filip Fjeld Andersen fra Geilo IL/NTG-G, som kom i mål på 25:53,1.

Håkon Skaanes fra Strindheim IL tok sølvplassen etter å ha kommet i mål 10,7 sekunder etter vinneren.

LES OGSÅ: Sørgård ble suveren kretsmester i klassisk stil

Nummer 9 fredag

I 17-årsklassen fredag fikk Ringkollen-løperen Sørgård en god start på junior-NM. Langrennstalentet ble til slutt nummer ni av de 140 som var på start. Opp til norgesmester Petter Stokkeland fra Tistedalen skilte det et drøyt minutt.

- Det var et greit løp, men forholdene var utfordrende. Det var vanskelig å få skikkelig feste. Det føltes litt småglatt i bakkene, sa han til Ringerikes Blad.

Han har lite å utsette på oppkjøringen til et av sesongens store høydepunkter.

- Oppladningen har vært bra. Jeg hadde vinterferie i forrige uke, så jeg har fått lagt inn mye god trening, fastslo Sørgård, som ønsket seg en individuell plassering blant de ti beste.

Den målsettingen innfridde han allerede fredag. Dermed kunne Ringkollen-løperen slippe ned skuldrene foran lørdagens renn i fri teknikk.

Bare nesten for Bjertnæs

Johannes Bjertnæs ønsket seg en plass blant de ti beste i junior-NM på 18-årsdagen fredag. De forventningene ble bare nesten innfridd.

Jevnaker-løperen feiret dagen med å gå 15 kilometer klassisk stil på Gåsbu utenfor Hamar. Bursdagsbarnet åpnet offensivt i jakten på en plass blant de ti beste, men fikk svi utover i løpet. Til slutt ble han nummer 15, slått med tre minutter og 26 sekunder av den suverene norgesmesteren Vebjørn Hegdal fra Larvik.

- Jeg hadde håpet å holde litt lenger, men jeg ble litt for ivrig i starten. Kroppen føltes så bra, sa Bjertnæs til Ringerikes Blad etter målgang.

- Jeg tapte mye de siste to rundene, og særlig i bakkene. Der ble jeg gående litt å spinne. Totalt sett er jeg uansett fornøyd med løpet, tilføyde han.

Opp til en plass blant de ti beste skilte det til slutt bare 15 små sekunder.

- Jeg ønsket meg en topp ti-plassering i bursdagspresang, men vi får se i morgen, sa Bjertnæs, som fortsetter junior-NM med ti kilometer i fri teknikk lørdag.

Valgte feste

Der slipper han i det minste dilemmaet samtlige løpere sto overfor på Gåsbu fredag: Stake eller gå med festesmurning? Bjertnæs endte opp med å velge det siste. Før start var han langt fra sikker i sitt valg.

- Jeg var veldig klar for å gå med feste, men så oppdaget jeg at mange ville stake. Kanskje burde jeg også vurdert det samme. Jeg er blant de bedre til å stake, men tenkte likevel at det var bedre å gå med feste, sa Jevnaker-løperen.

Han tror uansett ikke valget ble avgjørende for utfallet av rennet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags