Ingen VM-tur på Augdal

BLIR HJEMME: Eirik Sverdrup Augdal blir værende i Norge når U23-troppen reiser til VM i USA i slutten av måneden. Det ble klart onsdag ettermiddag.

BLIR HJEMME: Eirik Sverdrup Augdal blir værende i Norge når U23-troppen reiser til VM i USA i slutten av måneden. Det ble klart onsdag ettermiddag. Foto:

Onsdag ettermiddag ble den norske langrennstroppen til U23-VM offentliggjort. Der ble det ikke plass til Eirik Sverdrup Augdal.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

VM i USA har lenge vært et mål for Eirik Sverdrup Augdal. Men sesongen har ikke vært optimal for langrennstalentet, og har blant annet blitt ødelagt av sykdom. Det har også gjort det vanskelig å få nok muligheter til å vise seg fram for landslagsledelsen.

– Terminlisten har gjort det vanskelig. Det har ikke vært reelle løp. Så jeg vet ikke hva de ser på. Det er synd, for jeg tror jeg kunne hatt gode muligheter til å vise meg fram, sa Eirik Sverdrup Augdal mandag denne uken.

Da trodde Augdal at han sto på vippepunktet, og at hans navn var med i diskusjonen. Dette bekreftet da også rekruttlandslagstrener Anders Byström overfor Ringerikes Blad i forkant av uttaket.

– Han er med i diskusjonen, og har gjorde det bra i søndagens renn. Men dessverre var han ikke med før jul på grunn av sykdom, sa Anders Byström før troppen var endelig spikret.

Få muligheter til å gjøre en grundig besiktigelse av aktuelle kandidater gjorde at oppgaven med å ta ut en tropp var krevende.

– Dette er et av de tøffeste uttakene jeg har vært med på. Vi må ta en diskusjon før vi bestemmer oss, har Byström tidligere sagt.

Dette er utøverne som skal kjempe om edle norske medaljer:

Magne Haga, Åsen IL/NSF Rekruttlandslag
Johan Hoel, Åsen IL/NSF Rekruttlandslag
Gaute Kvåle, Roldal IL/Team Veidekke Vest
Joachim Aurland, Kjellmyra IL
Mattis Stenshagen, Follebu SK/Team Veidekke Innlandet
Chrisander Skjønberg Holth (sprint), IF Birkebeineren/Team Veidekke Innlandet
Fredrik Riseth (sprint), Byåsen IL/Team Veidekke Midt-Norge

U23-VM går i USA og starter 31. januar med sprint og klassisk. 2. februar er det 10/15 kilometer fri teknikk og 4. februar er det skiatlon 15/30 kilometer.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags