Eirik (19) blir skiproff

Eirik Sverdrup Augdal har gode treningskolleger i Martin Sulland og Simen Rypdal. Hverdagene består i trening og hvile.

Eirik Sverdrup Augdal har gode treningskolleger i Martin Sulland og Simen Rypdal. Hverdagene består i trening og hvile. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Sist vinter ble han dobbelt verdensmester. Nå er Eirik Sverdrup Augdal (19) profesjonell langrennsløper.

DEL

Han ville leve av idretten sin, og valgte langrenn.

Før forrige sesong valgte Eirik Sverdrup Augdal vekk terrengsykling. Han anså sjansene for å kunne leve av idretten som større i Norge, dersom han ble god til å gå på ski.

Blomstret

Og han slo ut i full blomst allerede første året. 18 år gammel kom han hjem fra italienske Val di Fiemme som dobbel verdensmester - samme år som han var avgangselev ved Ringerike videregående skole. Studier sto for døra.

LES OGSÅ: Klassen feiret Eirik med kake fra rektor

Men nå er Augdal profesjonell. Lokale sponsorer gjør det mulig for ham å leve det livet veldig mange unge idrettsutøvere håper på; trening, hvile og riktig kosthold. Det er stort sett de ingrediensene en toppidrettsutøvers liv handler om.

- Jeg har tatt et hvileår på skolen, og nå handler det kun om trening og hvile. Det er deilig å kunne konsentrere seg helt og holdent om treningen, sier Augdal.

Måtte velge

Han hadde tre valgmuligheter foran denne sesongen: Studier og ski (1), jobb og ski (2) og spons/ski (3).

- Jeg valgte å satse hundre prosent og leve på sponsormidler. Jeg ville gi idretten en real sjanse, og lokale sponsorer har gjort det mulig for meg, sier Augdal.

Nylig kom Økonomihuset inn med en meget god avtale som sikrer satsingen. Avtalen løper over ett år. I tillegg er Ringeriks-Kraft en god følgesvenn. De er inne med en treårsavtale. Billia har levert en splitter ny Volvo V40 til Augdal, og Sparebank 1 Ringerike Hadeland er også en god følgesvenn, i likhet med Klækken Hotel, Femina og John Gunnar Jakobsen. Sistnevnte tegnet en treårsavtale med Augdal for to år siden verdt 150.000 kr.

I tillegg kommer utstyrsavtaler fra så vel Alpina, Fischer, Swix og Bjørn Dæhlie.

Krister Sørgård har den daglige oppfølgingen av Augdals trening.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags