Gå til sidens hovedinnhold

Dobbeltseier til Veienmarka

Artikkelen er over 11 år gammel

Veienmarka vant begge finalene for ungdomsskoler i skolecupen i basketball. Onsdag kveld ble Hov slått i finalene i både gutte- og jenteklassen. VIDEO:

Det er tydelig at basketball er et hyppig innslag i gymtimene på Veienmarka ungdomsskole - og en god del av elevene spiller åpenbart en god del på fritiden også. Det gjelder i hvert fall for guttelaget i skolecupen. De slo Hov klart i finalen.

- Sju av oss spiller aktivt. Det er alle unntatt to, kunne guttene fortelle etter finaleseieren.

I år har de gått gjennom skolecupen uten å være truet i noen av kampene.

- Egentlig har vi vunnet klart hele veien. Noen sa at vi hadde satt rekord, konstaterer de.

Hov holdt følge en god stund, og viste gode ferdigheter i kampen mot Veienmarka. Men mot et både fysisk og teknisk meget sterkt Veienmarka-lag holdt det ikke helt inn. Til slutt sto det 40-20 til Veienmarka.

Og guttene fra Veienmarka skal man se opp for neste år også.

- Mange av oss er niendeklassinger. Vi blir gode om et år også, forsikrer guttene.

Jentefinalen var også spennende en stund, før Veienmarka stakk fra Hov utover i kampen.

Etter pause viste Veienmarka-jentene seg å være for sterke, og de vant en relativt klar seier. Og jentene jublet for skolecup-gullet.

- Få med at Elin Kvisgaard Gulbrandsen har vært treneren vår, forlangte jentene, og berømmet med det sin medspiller og trener for anledningen.

Turneringsleder og dommer Svein Roger Eriksen lot seg imponere over nivået i kampene.

- Veldig gode finaler, med masse bra basketball, konstaterte han, samtidig som han berømmet alle spillerne som har vært med gjennom turneringen.

- Det har vært veldig god stemning i år, nesten uten klaging på dommere eller andre ting. Veldig bra! slo Svein Roger Eriksen fast.

Bronsemedaljene i turneringen ble vunnet av Haugsbygd i jenteklassen, etter at de slo Sokna i bronsefinalen. Sokna tok til gjengjeld bronsen i gutteklassen, der de vant over Tyristrand i sin bronsefinale.