Gå til sidens hovedinnhold

Dobbeltseier til Mats (15)

Artikkelen er over 10 år gammel

Mats Berggaard er den første norske 15-åringen som noen gang har vunnet et renn i FIS cup. I helgen vant han like godt to slike renn.

Det var knyttet store forhåpninger til Mats Berggaard foran det internasjonale hopprennet på Notodden i helgen, og 15-åringen ble første nordmann som har vunnet et slikt renn i en så ung alder.

For aller første gang vant en norsk 15-åring et internasjonalt hopprenn, og 15-åringen som hopper for Stranden IL/Flying Team Vikersund la samtidig inn en meget god søknad for å bli tatt ut til neste års junior VM i hopp.

- Det var utrolig morsomt å se på Mats i helgen og han slo alt som var på Notodden, forteller trener Jan Ottar Andersen. Han kan fortelle om en utrolig spennende og morsom helg hvor unggutten til slutt stakk av med seieren i både fredagens kveldsrenn og lørdagens morgenrenn på Notodden.

- Mats var selvsagt utrolig fornøyd med hvordan helgen gikk, og disse rennene var på det 3. høyeste nivået - FIS cup, forteller Andersen.

Helgens renn blir også lagt til grunn når forbundet skal ta ut hvilke hoppere som skal representere Norge i både VM og ungdoms-OL, og selv om unge Berggaard i utgangspunktet er ett år for ung for å være med i junior-VM, stiller han nå på lik linje som alle andre når uttaket skal gjøres. Utrolig morsomt og spennende, mener treneren hans.

- Det blir veldig spennende å se hva landslagsledelsen og støtteapparatet rundt tenker nå etter disse resultatene, og vi venter i spenning om Mats blir tatt ut eller ikke, sier Berggaards trener.

Andersen forteller at ungdoms-OL hele tiden har vært det naturlige målet til Berggaard, men etter helgens to seirer må unggutten nå også jobbe mot et eventuelt junior-VM.

- Vi har en stor oppgave foran oss nå fremover, mens Mats er en fornuftig gutt som er veldig glad i å trene. I tillegg gjør han jo alle de tingene jeg forteller han, ler hoppkometens trener.