Gå til sidens hovedinnhold

Dobbel gulljubel for Haugsbygd

Artikkelen er over 10 år gammel

Haugsbygd ungdomsskole vant finalen for både gutter og jenter i Skolecupen 2011.

Haugsbygd doblet da finalene for ungdomsskolene ble spilt på Veienmarka onsdag kveld. I jentefinalen ble det 18-11 over Hov, og guttene ville ikke være dårligere da de slo Hole 37-15.

Hønefoss Basketballklubb fullførte Skolecupen 2011 med et flott finalearrangement for distriktets ungdomsskoler. Haugsbygd var ubeskjedne nok til å ta "the double" med seirer i begge klasser etter godt spill og fine individuelle prestasjoner.

I gutteklassen var Hov, Haugsbygd, Sokna og Hole kvalifisert for sluttspill, mens jentelagene fra Hov, Veienmarka, Haugsbygd og Tyristrand spilte om finaleplasser.

I semifinalene for jenter slo Hov Veienmarka 29-28, og Haugsbygd slo seg til finale med 36-10 over Tyristrand. Blant guttene ble det semifinaleseier til Haugsbygd med 21-7 over Hov, og til Hole som slo Sokna 40-38 etter ekstraomganger.

Jentefinalen ble egentlig aldri direkte spennende i og med at Haugsbygd hadde et overtak gjennom begge omganger og til slutt kunne juble over seier med 18-11.

- Det var gøy å vinne. Etter det vi hadde prestert i de innledende kampene, hadde vi et håp om å ta hjem gullet og den store pokalen. Nå blir det skikkelig feiring på skolen etter at guttene også vant. Det gjør dette til en ekstra morsom kveld, sa Haugsbygds toppscorer i jentefinalen, Marielle Martinsen.

Guttefinalen ble heller ikke av det spennende slaget. Til det var Haugsbygd for overlegen både i banespill og skuddferdighet. Hole var brukbart med i første omgang, men etter sidebyttet tok Haugsbygd fullstendig over og raste fra på poengtavlen til storseier og gull med 37-15.

Jeppe Tandberg ble den store spilleren hos Haugsbygd, og satte halvparten av lagets poeng, samtidig som han var en suveren ballvinner.

- Utrolig gøy å vinne. Det er alltid spennende med finaler, men i kveld var vi ganske overlegne - spesielt i andre omgang. Da fikk vi til spillet vårt og det meste stemte, konstaterte en glad matchvinner.

Lagleder for Haugsbygd-lagene som vant begge finalene, Einar Dons Brath, var i strålende humør etter å ha doblet.

- Herlig at vi vant begge klasser, og en perfekt oppreisning fra i fjor da vi tapte for Sokna. Nå går vi for å vinne skistafetten for ungdomsskolene og friidrettsstafetten i vår, lød det optimistisk fra lærer Dons Brath.

Bronsefinalen i jenteklassen ble vunnet av Veienmarka med 31-15 over Tyristrand. I gutteklassen ble det bronse til Sokna som slo Hov i et jevnt oppgjør med 11-10.